Betuwe

Grote rivieren, forten en kastelen en heel veel fruitbomen. De Betuwe is altijd mooi, en in het voorjaar onverslaanbaar.

Toegankelijkheid

Ligging

Tussen de Lek en de Waal en tussen Tiel en Gorinchem.

Deelgebieden

Onder de Betuwe vallen de gebieden Assche Wetering, Beesdsche Hoogeveld, Beesdsche Lage Veld, Beusichemse Bosjes, Beusichemse Waard, Bremerton, De Steendert, Domineesweitje, Eendenkooi Waardenburg, Gat van Marie, De Geeren, Groene Straat, Fort Asperen, Fort Vuren, Fort bij de Nieuwe Steeg (Geofort), Heesseltsche Uiterwaarden, Het Broek, Hollanderbroek, Hondswaard, Karnheuvel, Landgoed Soelen, Liendermeint, Lingebos, Maneswaard, Mauriksche en Ecksche Waarden, Maurikse Wetering, Molenkade, Nieuwe Zuider Lingedijk, Oostermeint, Oude Rijnloop Tollenburg, Lingezegen, Passewaaij, Redichemse Waard, Tichelgaten Buren, Tuilse Put, Vuada Bos, Werk aan het Spoor Diefdijk, Zandput Culemborg, Zandput Herwijnen en Zoelensche Veld.

Geopend

De meeste gebieden zijn het gehele jaar toegankelijk. In de Hondswaard, Passewaaij en Koornwaard mag je buiten de gebaande paden struinen.

Mindervaliden

De Betuwe is niet of slecht toegankelijk voor rolstoelen. Op landgoed Soelen is een route aanwezig die geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Honden

In de meeste gebieden zijn honden welkom, mits aangelijnd. In het Lingebos en bij landgoed Soelen is een hondenlosloopgebied.

Wandelen

Op www.wandeleninrivierenland.nl vind je wandelroutes en het wandelkeuzenetwerk in de Betuwe, Bommelerwaard en het land van Maas en Waal. Aan de hand van duidelijke kaarten en achtergrondinformatie kun je zelf je eigen wandelroute uitstippelen. Van een klein rondje van 2 km tot een rondwandeling van vele kilometers. Een aantal routes lopen door prachtige gebieden van Staatsbosbeheer, zoals de Lingebosroute, Rondje Landgoed Soelen (3 km), Rondje Kasteel Soelen (2 km) en Rondje Asperen

Kanoën

Informatie over kanoroutes en -verhuur:
- De Betuwse Stromen, www.kano.nl
- Kanoverhuur De Appelgaard, www.de-appelgaard.nl

Paardrijden

In het Lingebos ligt een ruiterroute. Je kunt hier ook een huifkartocht boeken. Kijk voor meer informatie op RijverenigingLingebos.nl.

Vissen

Je kunt vissen in recreatieplas Lingebos.

Parkeren en BBQ Lingebos

Aan de oost en westzijde van het Lingebos bevinden zich twee gratis parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen. De ingangen van het bos naar de recreatieplas zijn afgesloten met slagbomen, die na betaling (€2,-) toegang geven tot de grote parkeerplaats in het midden van het Lingebos, bij de plas (doorrijhoogte: 2,40 meter). Barbecueën is alleen toegestaan op de speciaal daarvoor ingerichte plekken.

Contact

Staatsbosbeheer
Veerstraat 16
4181 AG Waardenburg
T 0418-592411

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten