Natuurgebied

Betuwe

Grote rivieren, forten en kastelen en heel veel fruitbomen. De Betuwe is altijd mooi, en in het voorjaar onverslaanbaar.

Bezoekersinformatie

Ligging

Tussen de Lek en de Waal en tussen Tiel en Gorinchem.

Deelgebieden

Onder de Betuwe vallen de gebieden Beesdse Veld, Beusichemse Waard, De Steendert, Eendenkooi Waardenburg, De Geeren, Fort Asperen, Fort Vuren, Fort bij de Nieuwe Steeg (Geofort), Heesseltsche Uiterwaarden, Het Broek, Hondswaard, Kerkenwaard, Landgoed Soelen, Lingebos, Maneswaard, Mauriksche en Ecksche Waarden, Maurikse Wetering, Molenkade, Nieuwe Zuider Lingedijk, Oude Rijnloop Tollenburg, Lingezegen, Passewaaij, Redichemse Waard, Tichelterrein Buren, Werk aan het Spoor Diefdijk, Zandput Culemborg, Zandput Herwijnen.

Geopend

De meeste gebieden zijn het gehele jaar toegankelijk. In de Hondswaard, Passewaaij en Koornwaard mag je buiten de gebaande paden struinen.

Fysieke beperking

De Betuwe is niet of slecht toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Op landgoed Soelen is een route aanwezig die geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Honden

In de meeste gebieden zijn honden welkom, mits aangelijnd. In het Lingebos is een klein hondenlosloopgebied met weide, vijvertje en een stuk bos. Het terrein is makkelijk te bereiken via de westelijke, gratis parkeerplaats. Bij landgoed Soelen is een hondenlosloopgebied.

Wandelen

Op rivierenland.nl vind je wandelroutes en het wandelkeuzenetwerk in de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Van een klein rondje van 2 km tot een rondwandeling van vele kilometers.

Paardrijden

In het Lingebos ligt een ruiterroute. Je kunt hier ook een huifkartocht boeken. Kijk voor meer informatie op RijverenigingLingebos.nl.

Vissen

Je kunt vissen in recreatieplas Lingebos.

Parkeren en BBQ Lingebos

Aan de oost en westzijde van het Lingebos bevinden zich twee gratis parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen. De ingangen van het bos naar de recreatieplas zijn afgesloten met slagbomen, die na betaling (€2,-) toegang geven tot de grote parkeerplaats in het midden van het Lingebos, bij de plas (doorrijhoogte: 2,40 meter). Barbecueën is alleen toegestaan op de speciaal daarvoor ingerichte plekken.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.