Natuurgebied

Betuwe

Grote rivieren, forten en kastelen en heel veel fruitbomen. De Betuwe is altijd mooi, en in het voorjaar onverslaanbaar.

Betuwe: fruitbomen en Flipje

Appels, peren, kersen en fruitmannetje Flipje van Tiel. Dát is de Betuwe. Maar de Betuwe heeft meer dan fruitboomgaarden alleen. Ingeklemd tussen Waal, Nederrijn en Lek en doorsneden door de mooie Linge staat dit gebied in het teken van rivieren: griendbossen, een afwisseling van natte en droge gronden, uiterwaarden met nieuwe natuur en weidse vergezichten over traag stromend water. Een perfecte omgeving om te fietsen of één van de vele wandelroutes te lopen.

Wandel langs de eeuwenoude eendenkooien, forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en kastelen. Rond het kasteel op landgoed Soelen zijn graanakkers, weilanden en bossen met lange statige lanen te vinden. En fruitboomgaarden natuurlijk, het is hier niet voor niets de Betuwe: mooi in alle jaargetijden, onweerstaanbaar in het voorjaar als de appel-, peren- en kersenbomen in bloei staan.

Contact
boswachter met verrekijker
Rivierengebied Boswachter van dit gebied
Rivierengebied-West: Veerstraat 16, 4181 AG Waardenburg, T 0418-592411
Riverengebied-Oost: Ooijse Bandijk 36B 6576 JE Ooij, T 024-6632470
 

  • Voor vragen over Beesdsche Hoogeveld, Beusichemse Waard, De Geeren, De Steendert, Eendenkooi Waardenburg, Heesseltsche Uiterwaarden, Het Broek, Hondswaard, Kerkenwaard, Landgoed Soelen, Linge-oevers, Lingebos, Mauriksche en Ecksche Waarden, Maurikse Wetering, Molenkade, Nieuwe Zuider Lingedijk, Passewaaij, Redichemse Waard, Tichelterrein Buren, Zandput Culemborg, Zandput Herwijnen: boswachters Rivierengebied-West, dewaarden@staatsbosbeheer.nl.
  • Voor vragen over Landgoed Loenen Lingezagen, Loenensche Buitenpolder, Maneswaard, Oude Rijnloop Tollenburg: boswachters Rivierengebied-Oost, geldersepoort@staatsbosbeheer.nl