Vastgoed

Recreatie-ondernemer gezocht voor Hendrikshoeve in Loetbos

Groenalliantie Midden-Holland zoekt recreatie-ondernemers voor de Hendrikshoeve in het Loetbos bij Lekkerkerk. Bent u de vernieuwer die hier kansen ziet voor een creatief concept met bijvoorbeeld kleinschalige horeca en verblijfsrecreatie, maatschappelijke functies en natuuractiviteiten?

Ondernemers gezocht

Groenalliantie wil zich met haar recreatiegebied het Loetbos profileren als lokale en regionale aanbieder van recreatie. De thema’s waarmee het gebied zich wil onderscheiden zijn extensieve recreatie, rust, natuurbeleving, kinderen en gezondheid. Het recreatiegebied is veelzijdig en kan nóg aantrekkelijker worden voor een divers publiek. Daarom zoekt Groenalliantie één of meer creatieve recreatieondernemers voor de Hendrikshoeve in het Loetbos. Die plek vraagt om een onderscheidende en een meerzijdig recreatief concept: een mix van recreatie, natuur en een programma voor alle seizoenen. Wij denken aan kleinschalige horeca en verblijfsrecreatie, maatschappelijke functies (zoals zorgaspect) en natuuractiviteiten. Bent u de vernieuwer die hier kansen ziet?

Het Loetbos is veelzijdig en kan nóg aantrekkelijker worden voor een divers publiek.

Over de locatie

Het Loetbos is een langgerekt recreatiegebied in de Krimpenerwaard langs het riviertje de Loet en de provinciale weg N210. Het ligt tussen Krimpen aan den IJssel en Bergambacht en maakt deel uit van het Natuurnetwerk Nederland. Het bos wordt afgewisseld met open gras-en moerasvelden en vele watergangen en bruggetjes.

Midden in het Loetbos ligt de Hendrikshoeve, een in de jaren zestig gebouwde stal- en wagenschuur, destijds onderdeel van de Hoeve van de heer Hendrik. De hoeve wordt nu door Staatsbosbeheer gebruikt als werkschuur. Het pand is technisch gezien in slechte staat en niet duurzaam en toekomstbestendig. De recreatieve mogelijkheden worden onvoldoende benut. Desondanks is de Hendrikshoeve een begrip in Krimpenerwaard.

De Hendrikshoeve is een aantrekkelijke locatie voor de recreant door de ligging bij het kanoroutenetwerk en de mountainbikeroute. De hoeve is wandelend bereikbaar via de hoofdparkeerplaats en per fiets via de weg de Loet. Op de kleine parkeerplaats zijn minder valide parkeerplekken en voorzieningen om de fiets te stallen. In het Loetbos zijn verder een speelobject in de vorm van een mol, een speelbos, meerdere parkeerplaatsen, een Toeristisch Overstap Punt, een overdekte picknickplek Hoedje van het Loetje, een toiletgebouw, kanocentrum Loetbos en in de toekomst een uitkijktoren. De accommodatie en locatie hebben de potentie om zich verder te ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardig gebouw en omgeving.

De Hendrikshoeve in het Loetbos

Aanbesteding

De Hendrikshoeve wacht op een nieuwe impuls van een creatieve en enthousiaste ondernemers om hiermee het gebied nog aantrekkelijker te kunnen maken voor bezoekers. Groenalliantie nodigt recreatie-ondernemers van harte uit om deel te nemen aan de aanbesteding voor de herontwikkeling van deze locatie. Samen kunnen we een prachtige toekomst creëren voor de Hendrikshoeve en het Loetbos.

Op maandag 26 februari 2024 was er de mogelijkheid om als potentiële inschrijver de Hendrikshoeve van binnen en buiten te verkennen tijdens een speciale informatiebijeenkomst. En nu heeft u de kans om uw plan van aanpak in te dienen voor de herontwikkeling van deze locatie. Wij kijken uit naar uw plan van aanpak. Dit kunt u indienen vóór woensdag 5 juni 2024 - 17.00 uur via informatiebijeenkomstgroenalliantie@staatsbosbeheer.nl.