Nieuws

Nieuwe film: de Biesbosch door arendsogen

  • 10 juni 2024
  • Nationale parken
  • Leestijd 4 minuten

Er is een nieuw film over Nationaal Park De Biesbosch, voor iedereen gratis online te zien: De Biesbosch door arendsogen. Nationaal Park De Biesbosch, een uniek zoetwatergetijdengebied, middenin de Europese Delta, bestaat dit jaar 30 jaar. Een gebied waar het water al ruim 600 jaar stroomt en het getij heeft gezorgd voor zeer waardevolle natuur. De korte film ter ere van dit jubileum laat je in 15 minuten zien hoe belangrijk het zoetwatergetijdensysteem is voor allerlei soorten planten en dieren. Een uniek kijkje in de natuur, zowel boven als onder water.

De korte film De Biesbosch door arendsogen neemt je mee door alle seizoenen, met de visarend in de hoofdrol.

Visarend in de hoofdrol

De hoofdrol is weggelegd voor de visarend. Vanuit Afrika ‘vliegen wij mee’ en volgen wij zijn aankomst in de Biesbosch. Door het seizoen heen neemt deze arend de kijker mee in het verhaal van de getijdennatuur. Zo hebben de makers geprobeerd om de rijkdom en de samenhang van het unieke ecosysteem in beeld te brengen. Voor de zeearend is een mooie bijrol weggelegd. Het leverde mooie en bijzondere beelden op!

Voor jong en oud

Na een aantal premièredagen in de Biesboschgemeenten is de film nu gratis te zien voor het grote publiek. Boswachter Harm: “We hadden echt behoefte aan een korte beeldende film waarin we jong én oud, van student tot ingenieur en van bestuurder tot buitenlandse delegatie, in elk seizoen kunnen meenemen in de veelzijdige schoonheid én functie van dit Nationale Park.
Ik denk dat dat goed gelukt is!”

Met dank aan

De film is een initiatief van boswachter Harm Blom die ook het script heeft geschreven. Staatsbosbeheer heeft natuurfilmer Roel Diepstraten de opdracht gegeven om de beelden te maken. Deze film is mede mogelijk gemaakt door Ecoresult B.V. Onze collega boswachter Marieke Schatteleijn heeft haar stem geleend voor de voice-over.

Meer over dit onderwerp