Nieuws

Feestelijke opening Geboortebos Waalbos

  • 23 februari 2022
  • Flora en fauna

Het Geboortebos Waalbos in IJsselmonde is feestelijk geopend met het planten van de eerste geboortebomen. Het geboortebos staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. Met dit nieuwe bos bieden Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag nog meer ouders en grootouders de mogelijkheid om hun oogappel een groene start geven.

Eerste bomen

De eerste boom in Geboortebos Waalbos is voor de ouders van de jongste inwoner van 2022 van Gemeente IJsselmonde. Ook worden bomen geplant door de wethouder van IJsselmonde en de winnaars van de geboorteboomactie van de Boomfeestdag. Boswachters van Staatsbosbeheer begeleiden de plantwerkzaamheden. Het jonge Waalbos is 184 hectare groot is volop in ontwikkeling. Het nieuwe geboortebos maakt het gebied nog veelzijdiger en een nog mooiere plek om met kinderen op avontuur te gaan.

Traditie

Het planten van een boom bij de geboorte van een baby is een eeuwenoude traditie, die door de Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer omarmd wordt. Samen hebben ze in Nederland al meerdere geboortebossen aangelegd. Op verzoek van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) legt Staatsbosbeheer komende jaren een aantal extra geboortebossen aan. Dit als onderdeel van de bossenstrategie van LNV en met als doel nog meer kinderen en hun (groot)ouders en verzorgers in contact te brengen met de natuur en de waarde van bomen te laten beleven.

Zelf een geboorteboom planten

Stichting Nationale Boomfeestdag co├Ârdineert de aanvragen voor geboortebomen en organiseert de plantdagen. Het initiatief van de geboortebossen sluit naadloos aan bij de slogan van de stichting: ieder kind een boom. Uniek aan dit concept is dat de aanvragers op de jaarlijkse plantdag zelf een boom planten. Als herinnering ontvangen ze een certificaat en wordt de naam en geboortedatum van het kind op een digitale plaquette vermeld. Kijk voor meer informatie over het bestellen van geboortebomen in het Waalbos of in een van de andere geboortebossen op boomfeestdag.nl

Meer over dit onderwerp