Nieuws

Ook Staatsbosbeheer ontvangt miljoenen wandelaars

  • 02 december 2021
  • Bosbeheer

Met zo’n 1,8 miljard ommetjes en 1,1 miljoen Nederlanders die op wandelvakantie gaan, groeit wandelen in de volle breedte, zo blijkt uit de Nationale Wandelmonitor 2021. Het vijfjaarlijks onderzoek van Wandelnet voorziet de zichtbare wandeldrukte van cijfers. Zo is tijdens corona bijvoorbeeld ook wandelen onder jongeren populairder geworden. Staatsbosbeheer vindt de uitkomsten van de Nationale Wandelmonitor 2021 heel herkenbaar. Als grootste natuurterreinbeheerder van Nederland met ruim 5000 km aan wandelroutes, zien onze boswachters met eigen ogen het aantal wandelaars groeien. 

5000 km aan wandelroutes

Het is een kerntaak van Staatsbosbeheer om alle Nederlanders de mogelijkheid te bieden van onze terreinen te genieten. En dat genieten gebeurt vooral door te wandelen. Onze wandelpaden – en zeker de 5000km bewegwijzerde wandelroutes verspreid door het land – worden vele tientallen miljoenen keren belopen. 

Populair: boswachterspaden

Vooral de ruim vijftig boswachterspaden zijn erg populair. Het zijn de allermooiste wandelroutes van Nederland, uitgestippeld door de boswachters. De paden volgen hun favoriete plekjes. Ze laten je ruige zijpaadjes nemen waar je anders voorbij zou lopen. Sturen je de heuvel op voor het mooiste uitzicht. Wijzen je op de meest bijzondere planten en dieren. De natuur écht beleven? Kies hieronder uit de mooiste boswachterspaden van dit moment en treed in de voetsporen van de boswachter. Of bekijk alle boswachterspaden op www.staatsbosbeheer.nl/boswachterspaden.

 

Meer over dit onderwerp