Nieuws

Boswachters Staatsbosbeheer in actie voor behoud van het regenwoud

  • 17 december 2021
  • Bosbeheer

De boswachters van Staatsbosbeheer vragen bezoekers van hun natuurgebieden vanaf 18 december tot 10 januari 2022 een donatie te doen voor 3FM Serious Request voor het behoud en herstel van regenwoud in Zuid-Amerika. Doneren kan makkelijk via een QR-code die op posters staan bij natuurgebieden. 

Boswachter Andy Liebrand raakte geïnspireerd toen hij op 3FM hoorde over het thema van Serious Request 2021: behoud en herstel van regenwoud in Zuid-Amerika. Andy Liebrand: "Als boswachters houden we van bos. Dagelijks zijn wij met veel passie bezig met het beheren en het beschermen van onze bossen. Tegelijkertijd zien we dat de regenwouden in Zuid-Amerika en onze collega’s daar enorm onder druk staan. Dat gaat ons aan het hart. Daarom heb ik een aantal collega-boswachters gebeld en deze actie op touw gezet.”

Meedoen en doneren

Doneren kan via de website van 3FM Serious Request. De actie loopt tot 10 januari 2022 en is ook zichtbaar in onze bossen, waar we posters met QR-codes ophangen.

Bossen beheren

Het Nederlandse bos wordt beter beschermd en beheerd dan de regenwouden, zo werkt Staatsbosbeheer altijd volgens de richtlijnen van FSC®, de strengste internationale norm voor duurzaam bosbeheer. Boswachter Andy Liebrand: “Wij zorgen dat u hier kunt blijven genieten van onze bossen. Laten we ons ook inzetten voor de regenwouden en de collega's van het Wereld Natuur Fonds in Zuid-Amerika."

Meer over dit onderwerp