Nieuws

Bomen op daken van De Bijenkorf

  • 16 november 2021
  • Natuurinclusieve landbouw

Het feestseizoen komt tot leven dankzij een echt winterwensbos op het dakterras van de Bijenkorf Amsterdam en in de Bijenkorf Eindhoven. In het sfeervolle fijnsparrenbos, dat in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer tot stand gekomen is, kunnen bezoekers een mooie wens voor iemand achterlaten in één van de bomen. Hiermee zamelt de Bijenkorf geld in voor het werk van NL Cares. De bomen in het bos zijn verzorgd door Staatsbosbeheer. Na 24 december worden de bomen teruggeplant, waarbij de Bijenkorf het aantal bomen verdubbelt.

Wensbos

Het wensbos bij de Bijenkorf Amsterdam is vanaf 12 november geopend en dat in Eindhoven vanaf 13 november. Bij de meeste kassa's in de Bijenkorf Amsterdam en Eindhoven kunnen klanten voor € 2,50 een wenslint kopen en dit met een mooie wens voor iemand anders in de speciale bomen in het wensbos hangen. Vlak voor Kerst laat de Bijenkorf een van deze wensen in vervulling gaan. De opbrengst van de wenslinten gaat samen met een donatie van de Bijenkorf naar NL Cares, die het geld gebruikt om eenzaamheid in Nederland te bestrijden. Verder kunnen bezoekers van een wensbos een korte boswandeling maken terwijl de boswachter via een audiotour vertelt over het leven in het bos. Op zondagen is er entertainment met o.a. singer-songwriters en stadsdichters.

Staatsbosbeheer

De bomen in het bos zijn verzorgd door Staatsbosbeheer, met wie de Bijenkorf sinds dit voorjaar samenwerkt om de wilde bij in Nederland te redden. Na 24 december worden de bomen teruggeplant, waarbij de Bijenkorf het aantal bomen verdubbelt. Staatsbosbeheer zorgde ook voor leuke en interessante weetjes over de bomen en de dieren in het bos voor de audiotour. Bezoekers kunnen de QR-code bij de ingang van het bos scannen en de tour via hun eigen telefoon beluisteren. Het wensbos is onderdeel van de feestdagencampagne Bewonder en Verwonder van de Bijenkorf, waarin de natuur en duurzaamheid centraal staan. De volledige programmering is hier te vinden.

Samenwerking

Warenhuis de Bijenkorf zet zich in om de wilde bij van de Rode lijst met bedreigde diersoorten te krijgen. Dat gebeurt in samenwerking met Staatsbosbeheer en het Buitenfonds. Het Buitenfonds werkt samen met bedrijven en particulieren om groene wensen voor huidige en toekomstige generaties te realiseren. Meer info op www.buitenfonds.nl 

Meer over dit onderwerp