Nieuws

83.000 bomen de grond in

  • 29 november 2019

In het Waalse Bos (Utrecht) en Bieslandse Bos (Zuid-Holland) heeft de essentaksterfte flink toegeslagen. Dankzij de samenwerking met Trees for All worden de gekapte essen vervangen door nieuwe aanplant. Maar liefst 83.000 bomen gaan de grond in. 

23,9 Hectare gemengd bos

In beide bossen wordt in totaal 23,9 hectare bos hersteld met de aanplant van gemengd bos; boom- en struiksoorten die opgewassen zijn tegen klimaatverandering. En, ze leveren een gevarieerd bos op. Van 26 tot en met 29 november heeft Trees for All in beide bosgebieden plantdagen georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer. Ruim 400 medewerkers van bedrijfspartners van Trees for All hebben de handen uit de mouwen gestoken en duizenden bomen geplant. De overige bomen worden in 2020 geplant. 
 
Simone Groenendijk, directeur Trees for All: "We weten inmiddels allemaal hoe belangrijk bomen zijn in de strijd tegen klimaatverandering. Het is fantastisch om te zien hoeveel bedrijven en particulieren ons willen helpen om meer bos in Nederland en elders te realiseren. Tijdens de boomplantdagen wordt die bijdrage heel tastbaar." 

Samenwerking 

Staatsbosbeheer werkt samen met Trees for All en Stichting Nationale Boomfeestdag via het Nationaal Bossenfonds aan meer bos in Nederland. Zo is er eind 2018 nieuw bos gerealiseerd in Hollandse Hout (Flevoland). Gezien de impact van de essentaksterfte in Nederland wordt ook gewerkt aan herbebossing zoals de herplant van 83.000 bomen in het Waalse Bos en Bieslandse Bos. Boswachter Laurens Bonekamp: "Trots op deze samenwerking. Fantastisch om op deze manier bos klaar te maken voor de toekomst."  

 
Meer over dit onderwerp