Natuurgebied

Zuid-Beveland

Zilte zeelucht, vogels, fruit en oesters. Zuid-Beveland kent een echt Zeeuws landschap, met een geschiedenis van overstromingen.

Bezoekersinformatie

Ligging

In Zeeland, ten zuidwesten van Goes en ten oosten van 's-Heer Arendskerke.

Deelgebieden

Onder het natuurgebied Zuid-Beveland vallen de gebieden Abbekindersebos, Bathse Schor, Deesche Watergang, Den Inkel, Dijkbeemden Reimerswaal, Kapellebank, Kapelse Bos, Kapelse Moer, Poelbos, Schor bij Bath, Schor van Waarde, Vinkenisse Kreek en Wemeldingse Bos.

Honden

In Staatsbosbeheer gebieden in Zuid-Beveland zijn vanaf 15 maart 2021 hondenloslooproutes aangewezen. Hier mag je hond - uiteraard onder appèl en op de paden - het hele jaar door los lopen. Hier geldt overigens ook dat de hond geen wild mag verstoren of andere bezoekers mag hinderen. Met deze regels maken we het voor alle bezoekers mogelijk prettig te recreëren, én houden we rekening met de natuur. In de overige delen van de gebieden zijn honden aangelijnd welkom.

De hondenloslooproutes zijn in delen van: Wemeldingsebos, Den Inkel, Kapelsebos, Poelbos, Abbekindersebos. Bekijk de kaart

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.