Natuurgebied

Súdeast-Fryslân

In de zuidoosthoek van Friesland vind je eeuwenoude landschappen; van bossen, landgoederen en heideveldjes tot kronkelende beken en mozaïeken van water, riet en moeras.

Bezoekersinformatie

Ligging

In het zuidoosten van Friesland.

Deelgebieden

Onder Súdeast-Fryslan vallen de deelgebieden: Barten, Beekdal Linde, Bekhofplas, Blesdijkerheide, Blauwe Bos, Brandemeer, Bûterheideveld, De Deelen, De Meenthe, De Pegge, Duurswouderheide, Hanestede, Helomabos, Hemrikscharren, Kiekenberg, Koepelbosch, Koningsdiep, Mandeveld, Marschen, Merskenheide, Ontwijk, Oranjewoud, Pastoriebos, Rottige Meente, Sparjebird, Spokedam, Spokeplas, Sonnega, Stuttebosch, ’t Korrige, ’t Oude Bosch, Tiesingabos, Tijnsterbos, Tjongervallei, Van Oordt’s Mersken Wijntjeterperschar, Wijnjeterperverlaat.

Grootte gebied

7.800 hectare.

Geopend

De meeste gebieden in Súdeast-Fryslan zijn het hele jaar door toegankelijk op wegen en paden, van zonsopkomst tot zonsondergang.

Fysieke beperking

Voor mensen met een fysieke beperking zijn de gebieden in Súdeast-Fryslan matig tot slecht toegankelijk.

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Er zijn een aantal losloopgebied voor honden, zoals in Oranjewoud, tegenover speelvijver Spokeplas en in het Blauwe Bos. Kijk voor de regels op de borden.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.