Natuurgebied

Strabrechtse Heide

Grazende schapen op uitgestrekte heidevelden en zwevende libellen boven het grootste ven van Nederland.

Bezoekersinformatie

Ligging

Ten zuidoosten van Eindhoven. 

Grootte gebied

De Strabrechtse Heide is ongeveer 1.850 hectare, waarvan 1.600 hectare wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Geopend

Een deel van de Strabrechtse Heide, zo. 400 hectare, is afgesloten in het broedseizoen van 15 maart tot 15 juli, en tijdens de kraanvogeltrek van 15 oktober tot 15 november. Let op de borden bij de ingang van het gebied.

Paddentrek

Om de paddentrek veilig te laten verlopen is de Rulsedijk te Heeze in maart tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting tussen 17.00 - 08.00 uur duurt enkele dagen tot weken, afhankelijk van de weersomstandigheden en de duur van de paddentrek. 

Fysieke beperking

De groen gemarkeerde wandelroute rond De Plaetse bij Heeze is geschikt voor rolstoelen.

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Op het Rulse Laarzenpad zijn honden niet toegestaan vanwege het vee dat daar loopt. 

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.

Hier kom ik graag: Derk en Loni op de Strabrechtse Heide

Derk en Loni wandelen graag op de Strabrechtse heide, bij Heeze. Wat dit gebied voor hen extra bijzonder maakt: in 2016 gaven zij elkaar hier het ja-woord, met de bloeiende paarse heide als achtergrond. Ze komen nog vaak terug naar deze plek, die voelt als het verlengde van hun achtertuin. Bekijk het verhaal van Derk en Loni.