Natuurgebied

Stadsbossen Almere

Het Almeerderhout bestaat uit verschillende bossen met elk hun eigen sfeer, romantische plekjes, kunst en een stadslandgoed.

Bezoekersinformatie

Ligging

Rondom Almere (Flevoland).

Deelgebieden

Onder Stadsbossen Almere vallen de gebieden Almeerderhout, Buitenhout, Kromslootpark, Oostrandpark, Poortzone en Zilverstrand.

Grootte gebied

Ca. 1.100 hectare.

Geopend

De Stadsbossen van Almere zijn het hele jaar toegankelijk.

Fysieke beperking

Het Vierseizoenenpad en het Reigerpad zijn heel geschikt voor rolstoelen.

Honden

In de bossen rond Almere zijn verschillende plekken waar de hond los mag lopen. Let op de borden bij de ingang van de terreinen of bekijk de hondenkaart van de gemeente Almere.  

Kanoroute

Door het Kromslootpark loopt kanoroute De Kuifeend (3 km). De route is gemarkeerd met paarse bordjes. Start: parkeerplaats Bergplaats, Blanchardpad, Almere. Geen verhuurpunt, dus neem je eigen kano mee.

Mountainbikeroute

Samen met MTB & More zijn mountainbikeroute uitgezet in de bossen rond Almeren. Met konkelende paden, over heuvels en steile hellingen zijn ze voor iedereen een leuke uitdaging. Voor meer informatie zie de website van MTB & More.

Geocaching

Er zijn 2 geocachingroutes uitgezet:

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten. Hier download je het formulier wat je invult en in een e-mail naar boswachtersalmere@staatsbosbeheer.nl stuurt.