Natuurgebied

Stadsbossen Almere

Het Almeerderhout bestaat uit verschillende bossen met elk hun eigen sfeer, romantische plekjes, kunst en een stadslandgoed.

De veelzijdige stadsbossen van Almere

Op 10 minuten fietsen van Almere Centrum vind je het Almeerderhout, de Stadsbossen van Almere. In dit groene geheim van Flevoland verschuilt wild zich tussen het dichte groen en vind je honderden verscholen, romantische plekjes. Haviken en buizerds vliegen over de boomtoppen, reeën verschuilen zich tussen de lianen van kamperfoelie en wilde clematis onder de bomen. In het voorjaar geven de kikkers elke dag een kwaakconcert.

Het Almeerderhout bestaat uit verschillende bossen met elk hun eigen sfeer. Het Cirkelbos wordt doorsneden door de Gooimeerbeek. In zeven cirkels staan tussen de rechte lijnen van het polderbos zeven kunstwerken. Het Kathedralenbos dankt zijn naam aan de twee groene kathedralen, kunstwerken van gras en bomen in de exacte vorm van de beroemde kathedraal van het Franse Reims. Door het Waterlandse Bos lopen veel wandel- en fietspaden en het kloppend hart van dit gebied is Stadslandgoed De Kemphaan.

Uitgelicht

Contact
boswachter Amy Zeeman
Amy Zeeman Boswachter van dit gebied
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere
boswachtersalmere@staatsbosbeheer.nl 036 5384416