Natuurgebied

Schouwen-Duiveland

Een vriendelijk polderlandschap met lange dijken langs water en moerassen, brede duinen, strand, bos aan zee en mooie dorpen.

Schouwen-Duiveland: actie en natuur

Schouwen-Duiveland is het noordelijkste eiland van Zeeland en wordt omringd door de Noordzee, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde. Zwemmen, zeilen, duiken, zonnebaden, paardrijden, wandelen op het strand, fietsen langs de Zuidkust van Schouwen aan de Oosterschelde of mountainbiken door Boswachterij Westerschouwen. Schouwen-Duiveland is dé plek voor een actieve vakantie in de natuur of watersportvakantie.

Schouwen-Duiveland is een vriendelijk polderlandschap met mooie dorpen, brede duinen, dijken vanwaar het mooi vogels kijken is en kreekgebieden die zijn ontstaan na de Watersnoodramp van 1953. In Boswachterij Westerschouwen ligt het grootste bos van Zeeland. Ga bij het vallen van de avond eens mee met een excursie het bos in. In de schemering verlaten de reeën hun beschutting om kruiden en eikels te zoeken. Ritselende blaadjes, vogels die hun laatste lied van de dag zingen en op de achtergrond het geluid van de branding. Zo’n moment is de kroon op een verblijf op Schouwen-Duiveland.

Contact
Boswachter Marijke Lieman
Marijke Lieman Boswachter van dit gebied
Haven van Bommenede 1
4316 PC Zonnemaire
zeelandnoord@staatsbosbeheer.nl 0111-401453