Natuurgebied

Rijk van Nijmegen

Oude beukenlanen, vennen, moerasruigten, rivierduinen en landgoederen. De natuur van Nijmegen kent vele gezichten.

Bezoekersinformatie

Ligging

Ten zuidoosten van Nijmegen.

Deelgebieden

Onder Rijk van Nijmegen vallen de gebieden Balgoijsche Meer, Polder van Beek, Bullenkamp, De Bruuk, Duivelsberg, Groesbeekse Bos, Hatertse Broek, Overasseltse en Hatertse Vennen, Wijchensche Ven.

Grootte gebied

  • Groesbeekse bos: 965 hectare.
  • Overasseltse en Hatertse Vennen: 530 hectare.
  • De Bruuk: 100 hectare.
  • Duivelsberg: 125 hectare.

Geopend

Het Rijk van Nijmegen is het hele jaar grotendeels toegankelijk.

Wandelpaden

Er zijn meerdere wandelpaden in het Rijk van Nijmegen. Een korte wandeling maken met de familie is bijvoorbeeld mogelijk op de Duivelsberg. De Overasseltse en Hatertse vennen zijn voorzien van een natuurbeleefpad en een familiepad. Voor wie van filosoferen houdt is er in het Groesbeekse Bos een prachtige boswandeling met beuken van 175 jaar oud.

Fysieke beperking

De Hatertse Vennen zijn voor rolstoelen goed toegankelijk over de verharde paden. Het Groesbeekse Bos is beperkt toegankelijk in verband met hoogteverschillen en halfverharde paden. Zowel de Duivelsberg als de Overasseltse en Hatertse vennen zijn voorzien van een familiepad dat geschikt is voor rolstoel, rollator of kinderwagen.

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Er zijn verschillende gebieden waar ze los mogen, maar alleen als ze onder appèl blijven. Let op de borden!

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.