Natuurgebied

Noorderpark Ruigenhoek

Ontdek de grootste achtertuin van Utrecht. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten.

Sporten, spelen en genieten in Noorderpark Ruigenhoek

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt natuur- en recreatiegebied Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten. Fort Ruigenhoek en Fort de Gagel maken deel uit van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Deze verdedigingslinies beschermden onder andere de stad Utrecht tegen vijandelijke aanvallen uit het oosten.

Ontvlucht de drukte van de stad in het Gagelbos, de Gagelpolder en Ruigenhoekse Polder. De polders en bos bieden volop mogelijkheden om te sporten, spelen en genieten. Er zijn wandel-, fiets- en ruiterpaden, picknickweiden en speelplekken voor kinderen. Strijk neer op een van de terrassen, zet je tent op op de camping, ga op pad met de boswachter of kom naar een van de evenementen. Noorderpark Ruigenhoek bruist van de mogelijkheden.

Voor kinderen zijn er volop speelplekken in Noorderpark Ruigenhoek, zoals in het Gagelbos.

Noorderpark Ruigenhoek

Nieuws en achtergronden

Lees het laatste nieuws over de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in de provincie Utrecht op het boswachtersblog.

Lees het boswachtersblog
Contact
Boswachter Tineke Harlaar
Tineke Harlaar Boswachter van dit gebied
Westbroekse Binnenweg 5
3612 AE Tienhoven
utrechtwest@staatsbosbeheer.nl 0346-281857