Natuurgebied

Noorderpark Ruigenhoek

Ontdek de grootste achtertuin van Utrecht. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten.

Sporten, spelen en genieten in Noorderpark Ruigenhoek

Aan de rand van Utrecht-Noord ligt natuur- en recreatiegebied Noorderpark Ruigenhoek. Het is niet alleen een prachtig wandel- en fietsgebied, maar ook een plek waar je volop kunt spelen, sporten en genieten. Je vindt er natuur, bos en polderlandschap, afgewisseld met robuuste forten. Fort Ruigenhoek en Fort de Gagel maken deel uit van het UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Deze verdedigingslinies beschermden onder andere de stad Utrecht tegen vijandelijke aanvallen uit het oosten.

In het Gagelbos, de Gagelpolder en Ruigenhoekse Polder wisselen polders af met open bos en open plekken. het gebied heeft volop mogelijkheden om te sporten, spelen en genieten. Om een rondje te wandelen met de hond of de drukte van de stad te ontvluchten. Er zijn wandel-, fiets- en ruiterpaden, picknickweiden en speelplekken voor kinderen. Strijk neer op een van de terrassen, zet je tent op op de camping, ga op pad met de boswachter of kom naar een van de evenementen. Noorderpark Ruigenhoek bruist van de mogelijkheden.

Voor kinderen zijn er volop speelplekken, zoals in Gagelbos.

Noorderpark Ruigenhoek

Contact
Boswachter Tineke Harlaar
Tineke Harlaar Boswachter van dit gebied
Westbroekse Binnenweg 5
3612 AE Tienhoven
utrechtwest@staatsbosbeheer.nl 0346-281857