Natuurgebied

Maashorst

Dennenbos, heide, vennen, stuifzand, keien uit de ijstijd en indrukwekkende grote grazers. Maashorst heeft het allemaal.

Bezoekersinformatie

Ligging

In Noord-Brabant, nabij de gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden. 

Deelgebieden

Onder Maashorst vallen de gebieden Achter de Bergen, Arboretum Heesch, Brobbelbies, Het Goor, Kanonsberg, Rijsvennen, Slabroek, Slabroekse Heide, Wijstgronden, Zevenbergen.

Grootte

Maashorst telt zo’n 3.500 hectare.

Honden

Loslopende honden veroorzaken meer leed en onrust in natuurgebieden dan hun baasjes weten. Ze kunnen broedvogels en grote en kleine zoogdieren verstoren. Je hond mag op veel plaatsen mee het gebied in, maar wel aan de lijn. In het deel waar grote grazers lopen, zijn honden niet toegestaan. Er zijn in de Maashorst ook 9 losloopgebieden voor honden. Kijk voor meer informatie op natuurgebieddemaashorst.nl

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de eigenaar van het gebied: de gemeente of Staatsbosbeheer. Je vindt een overzicht van de regels op gemeentemaashorst.nl. Voor aanmelden van een activiteit of evenement in de gebieden van Staatsbosbeheer kun je terecht bij: aanmelden van evenementen en activiteiten.

Natuurcentrum De Maashorst

Natuurcentrum De Maashorst is het start- en informatiepunt voor alle activiteiten in het gebied. Je vindt deze monumentale boerderij op de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. Kijk voor openingstijden, agenda en contactinformatie op natuurcentrumdemaashorst.nl

Links en downloads