Natuurgebied

Kuinderbos

Het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee. Een rijk en afwisselend bos van formaat.

Bezoekersinformatie

Parkeren

  • P1: De Veenkuil, Hopweg 21, Bant.
  • P2: Schansweg, Bant: voor het natte neuzenpad en dagrecreatieterrein.
  • P3: Hopweg, Bant (tussen Veenkuil en Schoterweg): voor de observatiehut.
  • P4: Toeristisch Overstappunt (TOP), Hopweg 2b, Luttelgeest (vlakbij Kuinre): voor Burchtbos en startpunten wandelroutes.

Wandelen

Voor de wandelaar ligt er een uitgebreid netwerk van wandelpaden klaar. Je kunt dolen door het bos, maar ook kiezen voor een van de gemarkeerde wandelroutes. 

Fysieke beperking

In het Kuinderbos ligt 15 km aan betonnen fietspaden dat geschikt is voor gebruikers van rollators, rolstoelen en kinderwagens. Deze paden gaan o.a. vanaf kampeerterrein De Veenkuil naar het observatieplateau met uitzicht over de Kuinderplas (ca. 700 meter). Maar brengen je ook naar het Burchtbos en het dagrecreatieterrein met o.a. speeltoestellen.

Fietsen

Via het fietsknooppuntennetwerk en de ANWB-paddenstoelen is het eenvoudig om je weg te vinden in het Kuinderbos. De fietsroutes zijn prima te combineren met Rottige Meente en Weerribben.

Honden

In het zuidoostelijke deel van het Kuinderbos mag je hond los lopen. Hier is ook een 'natte neuzen'-route uitgezet. De route voert langs een groot speelveld met een klein zwemstrandje voor huisdieren. Start: P2, parkeerplaats aan Schansweg, Luttelgeest (vanaf A6 afrit 16 Bant Luttelgeest, bij rotonde Kuinderweg richting Kuinre, 1e weg links Schansweg). In de rest van het bos zijn honden aangelijnd welkom.

Mountainbiken

Er ligt 30 km ATB-route in het Kuinderbos, die deels gecombineerd wordt met de fiets- en ruiterpaden.

Paardrijden

Rondom het bos liggen 5 maneges en er is een ruiter- en menroute van 35 kilometer. Deze route wordt onderhouden door de menvereniging De Burcht.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.