Natuurgebied

Kempen

Heide, bos, slingerende beken en sporen uit het verleden. Ontdek de geschiedenis van de Kempen, te voet, te fiets of te paard.

Bezoekersinformatie

Ligging

Ten zuiden van Eindhoven, op de grens van Nederland en België.

Deelgebieden

Onder de Kempen vallen de gebieden Cartierheide, De Goorloop, Je Maintiendrai, Keersop en Run, Landschotse Heide, Malpiebeemden, Reuselse Moeren, Riebos, Weijerkens en Wolfhoeksche Heide.

Grootte gebied

Ongeveer 2.200 hectare.

Geopend

Boswachterij De Kempen is het hele jaar toegankelijk.

Fysieke beperking

Het Laarvenloopje is een obstakelvrij pad dat heel geschikt is voor rolstoelgebruikers. Volg het oranje gemarkeerde pad met pictogram vanaf de parkeerplaats bij Staatsbosbeheer aan de Postalseweg/Bredasebaan in Eersel.

Honden

In boswachterij De Kempen mogen honden in 2 gebieden los lopen:   

  • in de gemeente Bladel nabij parkeerplaats aan ‘De Pals’ achter het recreatiepark Het Vennenbos. Groen gemarkeerde wandeling van 2 km.
  • bij Natuurpoort TerSpegelt tegenover Recreatiepark TerSpegelt (en horecazaak De Keijzer eten en drinken) aan de Postelseweg 88 te Eersel. Groen gemarkeerde wandeling van 3 km.

Paardrijden

In de Kempen ligt een uitgebreid netwerk aan ruiterpaden. Op de Cartierheide is voor menners en ruiters een route uitgezet over zandpaden van 13 km lang. Download de Cartierheideroute

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.