Natuurgebied

Kanaalstreek

In de Kanaalstreek zijn overal de restanten van het veenkoloniale verleden zichtbaar. Maar je vindt er ook jonge bossen en volop vogels.

Bezoekersinformatie

Ligging

In het zuidoosten van Groningen in de buurt van Stadskanaal.

Deelgebieden

Onder Kanaalstreek vallen de gebieden Boerendiep, Horstenerbos, Veenhuizen en Vledderbos. 

Geopend

Kanaalstreek is het hele jaar toegankelijk.

Fysieke beperking

De betonnen fietspaden zijn geschikt voor rolstoelen, maar zijn niet heel breed (1,5m).

Honden

In het Vledderbos mogen honden los lopen. Auto parkeren aan de Gedempte Vleddermond.  

Voor kinderen

Er zijn digitale dierkaarten verstopt langs wandelroute Vledderbos. Lees meer over de Perfect Earth Animals-app.

Mountainbiken

In Kanaalstreek en Westerwolde ligt een uitgebreid mountainbikenetwerk van verschillende routes, die met elkaar zijn verbonden. Je vindt de routes op Westerwolde.Groningen.nl.  

Vogels kijken

De Veenhuizerstukken is een voormalig vloeiveld van de aardappelmeelfabriek De Twee Provinciën in Stadskanaal. In de slikkige bassins vinden steltlopers en eenden hun voedsel. Vanuit de vogelobservatiehut kun je lepelaars, zomertalingen, berg- en slobeenden bespieden. Welke vogels er recent zijn gezien, ontdek je op Vogelkijkhut.nl.
De vogelkijkhut ligt aan de oostzijde van het A.G. Wildervanckkanaal. Vanaf de parkeerplaats aan de Onstwedderweg (tussen afrit van de brug tussen de N366 en buurtschap Ter Maarsch) loopt er een wandelpad van 500 meter naartoe. De vogelkijkhut is niet rolstoeltoegankelijk.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.