Natuurgebied

Gelderse Poort

Een ruig gebied, vol wilde paarden en runderen, bevers en duizenden ganzen. En natuurlijk de rivier, die hier gewoon mag overstromen.

Bezoekersinformatie

Ligging

Ten noordoosten van Nijmegen, tegen de Duitse grens.

Deelgebieden

Onder de Gelderse Poort vallen de gebieden Bemmelsche Waard, Bisonbaai, Erfkamerlingschap, Erlecomsche Waard, Fort Lent, Gendtsche Waard, Geuzenwaard, Groenlanden, Huissensche Waarden, Kandia, Kekerdomsche Waard, Klompenwaard, Lentsche Waard, Lobberdensche Waard, Loowaard, Millingerwaard, Ooijpolder, Oosterhoutse Waard, Oude Rijnstrangen, Oude Waal, Stadswaard, Tolkamerdijk.

Grootte gebied

Ca. 3.000 hectare.

Geopend

Het grootste deel van de Gelderse Poort is het hele jaar toegankelijk.

Honden

Honden zijn aangelijnd welkom, tenzij anders aangegeven. Let op de borden.

Wandelen

In de Millingerwaard is een audiotour van izi-TRAVEL opgezet langs 14 kenmerkende punten. Scan tijdens een wandeling of fietstocht de QR-code en hoor de verhalen van planten, dieren en andere bewoners van de Millingerwaard.

Fietsen

Tijdens een fietstocht over de dijken heb je een prachtig uitzicht over de rivier en de uiterwaarden. Op verschillende plekken brengen veerbootjes je naar de overkant.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.