Uit in de natuur

Fort Rammekens

Fort Rammekens ligt aan de Westerschelde bij Ritthem en dateert uit 1547. Het is het oudste zeefort van West-Europa en speelde een belangrijke rol in de rijke, maritieme geschiedenis van Zeeland.

Bezoek Fort Rammekens

Fort Rammekens is van april tot en met oktober in het weekend geopend. Als je vooraf reserveert, ben je er zeker van dat je naar binnen kunt en hoef je niet in de rij te staan. Bij de ingang krijg je een informatieboekje met de looproute en informatie over onderdelen van het fort. De route duurt ongeveer 1,5 uur.

  • Een bezoek aan Fort Rammekens is mogelijk van april t/m oktober op zaterdag en zondag. Vergeet niet om vooraf te reserveren. Meer informatie: Op bezoek bij Fort Rammekens.

  • Het fort is minder goed toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

  • Liever geen honden.

  • Met de auto: je vindt het fort vanaf de A58 vlak voor Vlissingen, afslag Ritthem/Oost-Souburg. Op de Ritthemsestraat ga je richting Ritthem. Na circa 3 kilometer net voor het industrieterrein van Zeeland Seaports rechtsaf de Schorerpolderweg op, die je uitrijdt tot aan de parkeerplaats van Fort Rammekens. Er is geen openbaar vervoer naar het fort. Fort op Google Maps

  • Met de fiets: fietsend bereik je het fort vanaf Vlissingen door de zeedijk langs de Westerschelde af te fietsen of via Ritthem langs de Ritthemsestraat. Vanaf Middelburg en Noord-Walcheren fiets je over kleine polderwegjes naar het fort. Het fort ligt langs het ANWB fietsrouteknoopwerk.