Natuurgebied

Boswachterij Staphorst

Vossen, reeën, dassen en roofvogels; allemaal kun je ze tegenkomen in de bossen en op de heide van boswachterij Staphorst.

Bezoekersinformatie

Ligging

Tussen Staphorst en De Wijk, nabij Meppel. 

Grootte gebied

De boswachterij Staphorst is ongeveer 940 hectare groot.

Geopend

Boswachterij Staphorst is het hele jaar toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang.

Fysieke beperking

Over de verharde paden is boswachterij Staphorst toegankelijk voor rolstoelen en wandelwagens. En rond de zwemplas op dagrecreatieterrein Zwarte Dennen is een verhard pad (het familiepad) aangelegd van 700 meter lengte. Dit pad is bereikbaar vanaf beide parkeerplaatsen.

Honden

Honden (aangelijnd) zijn welkom, met uitzondering van dagrecreatieterrein Zwarte Dennen. Binnen de omheining van de recreatieplas zijn honden niet toegestaan. Kijk voor meer informatie ter plekke op de borden.

Paarden

Te paard is de boswachterij Staphorst te doorkruisen over de ruiter- en menpaden. Die lopen door afwisselend naald- en loofbos en langs heidevelden. De meeste ruimte voor auto's met paardentrailers is op parkeerplaats P2 bij dagrecreatieterrein Zwarte Dennen.

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten.