Natuurgebied

Bentwoud

Van klein en jong naar groot en groen. Zie het bos groeien in het Bentwoud. Een nieuw bos, met nu al veel te beleven.

Bezoekersinformatie

Ligging

Tussen Zoetermeer, Benthuizen, Boskoop en Moerkapelle.

Grootte

Bentwoud zal uiteindelijk 900 hectare beslaan.

Geopend

Bentwoud is het hele jaar toegankelijk.

Parkeren 

Waar je kunt parkeren in het Bentwoud zie je op deze plattegrond van het Bentwoud.

Honden

In het Bentwoud geld de regel: honden aan de lijn. De hond mag wel los bij de parkeerplaats aan de Hogeveenseweg (parkeerplaats Bentwoud-midden). Ook in de Driehoek van het Bentwoud, tussen de wijk Oosterheem (Zoetermeer), Benthuizen en het spoor van de hogesnelheidslijn, mag de hond los. Beide gebieden staan aangegeven op het kaartje van het Bentwoud (pdf).

Er zijn 2 gebieden waar de hond niet in mag, ook niet aan de lijn. Dat is in het speelbos Bentjungle en in het begrazingsgebied.

Voor kinderen

Voor kinderen is er speelbos Bentjungle en er zijn digitale dierkaarten verstopt in de buurt van het Laarzenpad en de wandelroute Rondje Driehoek. Lees meer over de Perfect Earth Animals-app.

Horeca

Er zijn 2 horecagelegenheden in het Bentwoud: de theeschenkerij in de Driehoek van het Bentwoud en Restaurant Roest op de golfbaan.  

Kinderbomenbos

In het Bentwoud ligt het Nationaal Kinderbomenbos, waar familieleden bomen planten ter herinnering aan hun pasgeboren of overleden kinderen. Het Kinderbomenbos is bereikbaar via P-plaats Bentwoud-West in Benthuizen (volg borden vanaf N209). Volg vanaf de P-plaats de blauwe Kinderbomenroute. Voor meer informatie: Kinderbomenbos.nl

Activiteit of evenement melden

Wil je een activiteit of evenement organiseren in dit gebied? Meld je dan minimaal 4 weken van tevoren bij de boswachter. Voor meer informatie: aanmelden van evenementen en activiteiten