Contact

Natuurgebieden

Trek eropuit in de Nederlandse natuur! Struin door duinen, dwaal over heide, fiets door weilanden en kampeer in de bossen.

Waar
Provincie
 • 11
 • 10
 • 11
 • 11
 • 11
 • 6
 • 14
 • 22
 • 11
 • 6
 • 8
 • 23

Er zijn 22 natuurgebieden gevonden

Toon alle gebieden op de kaartToon op kaart
Je locatiegegevens zijn niet beschikbaar, daardoor werkt de "Bij mij in de buurt"-knop niet.
Drenthe

Drentsche Aa

Een romantisch kronkelende beek in een eeuwenoud landschap van heide, kleurrijke hooilanden, zandwegen en esdorpen. De Drentsche Aa is Drenthe op zijn best!

Drentsche Aa
Groningen

Duurswold

Rietmoerassen, veenplassen, bossen en graslanden vol kruiden. In Duurswold, ten oosten van Groningen, is het prachtig om te wandelen, mét laarzen aan.

Duurswold
Drenthe

Dwingelderveld

Uitgestrekte paarse heidevelden, afgewisseld met bossen, jeneverbessen, esdorpen, grafheuvels en vennetjes. Het Dwingelderveld is Drenthe in een notendop.

Dwingelderveld
Drenthe

Gees

Ontdek boswachterij Gees, een stil stukje Drenthe om heerlijk te fietsen. Met loofbomen, vennetjes, heidevelden en de grootste zwerfkei van de provincie.

Gees
Groningen

Groningse Stuwwallen

Bos, broedende vogels, houtwallen, graslanden en hoogtes die stammen uit de ijstijd. De Groningse Stuwwallen is een heerlijke plek om te wandelen.

Groningse Stuwwallen
Drenthe

Hart van Drenthe

Ontdek het groene hart van Drenthe. Drie uitgestrekte boswachterijen met heide, stuifzand, beekdalen én het gevoel dat je midden in de wildernis bent.

Hart van Drenthe
Groningen

Hogeland

Beleef het lege, weidse Hogeland van Groningen, met zijn kronkelende dijkjes, wierden en graslanden vol fluitenkruid. Het is hier prachtig fietsen en wandelen.

Hogeland
Drenthe

Hondsrug

Hunebedden, grafheuvels, vennetjes en een pad tussen de toppen van bomen. Ontdek de natuur van De Hondsrug tot in het hart van de bossen van Drenthe.

Hondsrug
Groningen

Kanaalstreek

In de Kanaalstreek zijn overal de restanten van het veenkoloniale verleden zichtbaar. Maar je vindt er ook jonge bossen en volop vogels.

Kanaalstreek
Drenthe

Kop van Drenthe

Bos en heide, moeras en houtwallen, nieuwe natuur en prehistorische urnenvelden. Bezoek de Kop van Drenthe en beleef Drenthe in een notendop.

Kop van Drenthe
Groningen

Lauwersmeer

Schotse Hooglanders, orchideeën en vooral heel veel vogels. Beleef de onweerstaanbare wildernis van het Lauwersmeer, op de grens van Groningen en Friesland.

Lauwersmeer
Groningen

Oldambt

Akkers vol geel koolzaad, herenboerderijen, jong bos met moeras en het Hondshalstermeer. Kom heerlijk wandelen of kanovaren in het Oldambt in Groningen.

Oldambt
Drenthe

Orvelte

Paard en wagen, schapenkuddes rond het dorp en rietgedekte boerderijen. Neem een kijkje in museumdorp Orvelte en ga even helemaal terug in de tijd.

Orvelte
Groningen

Oude Veenkoloniën

De Oude Veenkoloniën zijn uniek voor Europa. Ontdek wat de verschillende gebieden te bieden hebben aan geschiedenis, natuur, recreatie en educatie.

Oude Veenkoloniën
Groningen

't Roegwold

Rietmoerassen, veenplassen, bossen en graslanden vol kruiden. In 't Roegwold, ten oosten van Groningen, is het prachtig om te wandelen, mét laarzen aan.

't Roegwold
Groningen

Rottum

Ontdek de wandelende eilanden Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduin. Deze kleinste Waddeneilanden zijn exclusief voor zeehonden en vogels.

Rottum
Drenthe

Ruinen

Ontdek boswachterij Ruinen, tussen Meppel en Hoogeveen. Samen met de bossen vormen de plassen en het zand een heerlijk gevarieerd fiets- en wandelgebied.

Ruinen
Drenthe

Sleenerzand

Ontdek de rijke geschiedenis van het Sleenderzand het oosten van Drenthe, met haar hunebedden en de diepe stilte van de omringende bossen.

Sleenerzand
Drenthe

Veenland

Ooit bestond meer dan de helft van Nederland uit hoogveen. In het Veenland is een stukje bewaard gebleven. Beleef de oorverdovende stilte van het veen.

Veenland
Groningen

Westerkwartier

In het Westerkwartier beleef je steeds een ander landschap. Weide, akkers, moeras en heide. En een bodem die verandert van zeeklei naar veen naar zand.

Westerkwartier
Groningen

Westerwolde

In Westerwolde in Groningen kun je eindeloos fietsen en wandelen door een intiem landschap van bossen, vennetjes en beken.

Westerwolde
Drenthe

Zuidwest-Drenthe

Ontdek de verrassende natuur in Zuidwest-Drenthe, zoals de bijzondere planten, schaapskudde en archeologische schatkamer van de Havelterberg.

Zuidwest-Drenthe