Contact

Veluwe

Het op één na grootste natuurgebied van Nederland, met bos, heide, zandvlakten, landgoederen en spectaculaire uitzichten.

bekijk het filmpje bekijk het filmpje

Wild spotten op de Veluwe

Bij de Veluwe denken we meteen aan bos, maar er is méér. Heidevelden, zandvlakten, landgoederen en weidegronden tot aan de horizon. Het is een prachtig gebied om te fietsen, wandelen en paardrijden.

In het hart van het gebied ligt een samenzwering van zand en wind: het Kootwijkerzand. In de boswachterij Ugchelen-Hoenderloo gaan natuur en houtoogst hand in hand. En het Speulderbos staat bekend om zijn eeuwenoude 'dansende' bomen. In het zuidwesten van de Veluwe gaan stuwwalbossen van eiken, beuken en berken langzaam over in akkers en graslanden, die uitkomen bij de Rijn en de IJssel.

De Veluwe is ook dé plek om wild te zien. Ga eens in de vroegte of in de avond stil op een kruising zitten. Misschien zie je wel een hert, ree of wild zwijn. En is het najaar de bronst van de edelherten een lust voor het oog en oor.

Steun natuur bij jou in de buurt

Boswachter Laurens Jansen: "De wildobservatieplaats in Hoog Buurlo is helaas te klein voor de vele bezoekers die er komen en ook moeilijk bereikbaar voor mindervaliden. Daar gaan we verandering in brengen. Doe jij ook mee? Kijk voor meer info op Buitenfonds.nl"

 

Wat zegt de boswachter?

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten