Utrechtse Heuvelrug

Scandinavische gletsjers stuwden de bodem de hoogte in. De Utrechtse Heuvelrug is een hoogtepunt in het hart van Nederland.

Activiteiten

De Utrechtse Heuvelrug biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Zing mee op Kasteel Groeneveld - Kindervoorstelling Fiep Fiep Hoera!

Geniet samen met je kinderen van de interactieve en muzikale liedjesvoorstelling met Majel Lustenhouwen. Deze voorstelling is onderdeel van de expositie 'Fiep Fiep Hoera! de natuur'.

€ 8.50 € 8.50
expositie Fiep Fiep Hoera

Op zoek naar De Grote Vijf in Lage Vuursche - ree

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de boswachterij lage Vuursche en Landgoed Pijnenburg speur je naar reeën. Meld je nu aan!

€ 37.50 € 30.00
Ree

Dierenvriendjespad bij Kasteel Groeneveld

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad bij Kasteel Groeneveld en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7.

Een jongetje wijst iets aan twee andere kinderen aan in het bos

Dierenvriendjespad boswachterij Austerlitz

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad op de Utrechtse Heuvelrug en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7.

Een boswachter wijst iets in het bos aan aan een groep kinderen

Expositie 'De Gooise Zanderijen' op Kasteel Groeneveld

Kom tussen 1 januari en 22 maart 2018 voor een onverwacht perspectief op de Gooise Zanderijen naar deze expositie. De Gooise natuur verbeeld door Fred Willems en Sander Koopman.

landschap met vijver gefotografeerd door fred willems

Expositie 'Fouleix Art Painters' op Kasteel Groeneveld

Kom tussen 1 jan en 21 maart 2018 naar Kasteel Groeneveld voor de expositie van de Fouleix Art Painters. Deze groep schilders laat zich inspireren door elkaar en de pittoreske omgeving van de Dordogne.

aquarel fouleix art lily van riemsdijk

Expositie Fiep Fiep Hoera! van Fiep Westendorp

Kom met het hele gezin naar de familietentoonstelling Fiep Fiep Hoera! de natuur van Fiep Westendorp ter ere van haar honderdste verjaardag.

expositie Fiep Fiep Hoera

Kabouterpad Baarnse Bos

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad in het Baarnse Bos en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

€ 5.00
meisje met kaboutermuts

Kabouterpad Leersumse Veld

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad in het Leersumse Veld en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

€ 2.50
meisje met kaboutermuts

NatuurWijs: met je klas op pad op de Utrechtse Heuvelrug

Doe mee met NatuurWijs Utrechtse Heuvelrug, een natuureducatief programma voor de basisschool. Met je klas tot over je oren het groen in!

Een boswachter legt iets uit aan een groep kinderen in het bos

Op zoek naar bomen bij Kasteel Groeneveld

Ga met je klas op pad en zwerf met GPS en een fotoboek over dit landgoed op de Utrechtse Heuvelrug. Begeleiders doen actief mee! Leuk voor groep 6 t/m 8.

de tuin van Kasteel Groeneveld

Op zoek naar De Grote Vijf op de Utrechtse Heuvelrug - ree

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! Op de Utrechtse Heuvelrug speur je naar reeën. (Data 2018 zijn nog niet bekend.)

reebok

Op zoek naar de natuur bij Kasteel Groeneveld

Ga met je klas op pad en doe mee aan knotsgekke activiteiten waardoor het kasteelleven straks voor jou geen geheimen meer kent. Leuk voor groep 4 t/m 8.

Een jongen met een blinddoek voelt aan een tak in het bos

Rondleidingen op Kasteel Groeneveld

Ontdek de historie van Kasteel Groeneveld en luister naar de verhalen over de intensieve verbouwing tijdens de rondleiding door een gids. Op vaste tijden in het weekend en voor groepen op afspraak tijdens werkdagen.

Utrechtse Heuvelrug

Speur mee op het Spechtenpad in De Vuursche

Ga op zoek naar de specht! In boswachterij De Vuursche zitten spechten verstopt in de bomen. Met de speurtocht het Spechtenpad ga je op zoek.

bonte specht

Speuren naar bosuilen in het Leersumse Veld

Wandel samen met de gids van Staatsbosbeheer door het donkere bos en zoek mee naar de bosuilen van het Leersumse Veld.

€ 12.50 € 7.50
bosuil zit in een boom

Speurtocht door Kasteel Groeneveld

Samen met je klas terug in de tijd! Breng een bezoek aan Kasteel Groeneveld in Baarn en onderzoek waarom het huis zo gebouwd is. Benieuwd? Kom kijken!

Kasteel Groeneveld

Vergaderen in de Veldschuur op het Leersumse Veld

Kom vergaderen in de Veldschuur, midden in de bosrijke omgeving van het Leersumse Veld op de Utrechtse Heuvelrug. Lees hier meer over opties en prijzen.

een groep mensen vergadert in het bos

Vergaderen in Kasteel Groeneveld

Kom vergaderen in Kasteel Groeneveld, midden op de Utrechtse Heuvelrug bij Baarn. Inspiratie gegarandeerd! Lees meer over arrangementen en prijzen.

Utrechtse Heuvelrug

Workshop bushcraft op het Leersumse Veld

Leer te overleven in de natuur met de middelen die je op dat moment voor handen hebt tijdens de workshops Bushcraft in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

leersumse-veld

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten