Contact

Twente

Uitgestrekte hoogvenen, schilderachtige beekdalen. Tussen dit alles meandert vanuit Duitsland de rivier de Dinkel. Twente is grenzeloos. De natuur- en cultuurliefhebber kan er zijn hart ophalen.

Toegankelijkheid

Ligging

Noordoost-Overijssel.

Deelgebieden

Onder Twente vallen de natuurgebieden Aamsveen, Achter de Voort, Agelerbroek, Beuninger Achterveld, Dinkeldal, Dulder, Engbertsdijksvenen, Ezelsgoor, Fayersheide, Gammelke, Gravenbosch, Haaksbergerveen, Kattenberg, Lankheterbulten, Lutterveld, Lutterzand, Punthuizen, Reutumerveen, Reutumerweuste, Rossumermeden, Snakenburgerheide, Springendal, Stokkummerbroek, Stroomesch, Stroothuizen, Tutenberg, Voltherbroek, Weuste Maten en Withag.

Grootte gebied

  • Engbertsdijksvenen: 1.000 hectare
  • Haaksbergerveen: 600 hectare
  • Springendal: 355 hectare
  • Ageler en Voltherbroek: 290 hectare
  • Dinkeldal: 200 hectare.

Geopend

Al onze gebieden zijn beleefbaar voor het publiek, maar sommige stukken zijn niet toegankelijk, om zo kwetsbare flora en fauna te beschermen. Zo is bijvoorbeeld het middendeel van de Engbertsdijksvenen en het Haaksbergerveen niet toegankelijk voor publiek. Daarbuiten kunt u heerlijk wandelen op de aangegeven wandelroutes. Kijk op de borden bij het gebied voor de toegankelijkheid.

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. In Lutterzand is een losloopgebied voor honden.

Wandelen, fietsen, paardrijden

Routenetwerken Twente biedt een groot overzicht aan wandel-, fiets-, mountainbike/atb- en ruiterroutes door het prachtige Twentse landschap.

Contact

Staatsbosbeheer Twente

Propaanstraat 9
7463 PN Rijssen
T 0548-612901

Hooidijk 64
7662 PB Hezingen
T 0541-293109

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten