Twente

Uitgestrekte hoogvenen, schilderachtige beekdalen. Tussen dit alles meandert vanuit Duitsland de rivier de Dinkel. Twente is grenzeloos. De natuur- en cultuurliefhebber kan er zijn hart ophalen.

Activiteiten

Twente biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Met de elektrokar door het Haaksbergerveen

€ 7,50 7,50

Stap in ecokar de Wakelexpress en rijd door typisch Twents landschap, vol historische gebouwen. En natuurlijk nemen we een kijkje in het hoogveenreservaat Haaksbergerveen.

  • Excursies
uitzicht landschap Haaksbergerveen met boom, struiken en blauwe lucht met wolken

Herfstwandeling over het Springendal

€ 5 0

Heb je zin in een frisse herfstwandeling? Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer door het Springendal en ontdek de herfstschatten van Twente.

  • Excursies
gele bladeren in de herfst

Nacht van de Nacht Springendal

€ 5 2.50

Maak een wandeling in het donker, luister naar een spannend verhaal of bekijk de nachtelijke hemel door een sterrenkijker: beleef het donker tijdens de Nacht van de Nacht op het Springendal in Twente. Een avond voor het hele gezin.

  • Avond en nacht
  • Excursies
Een echtpaar kijkt in een nachtelijk natuurgebied naar de volle maan

Natuurwerkdag Haaksbergerveen

Steek tijdens Natuurwerkdag 2018 de handen uit de mouwen en help in Twente bij het verwijderen van boompjes in het veengebied Haaksbergerveen.

  • Evenementen
Meisjes zagen een boompje om

Natuurwerkdag Springendal

Steek tijdens Natuurwerkdag 2018 de handen uit de mouwen en help Staatsbosbeheer met boompjes verwijderen op het heideterrein van Springendal.

  • Evenementen
Meisjes zagen een boompje om

Nachtdieren van het Springendal

€ 5 0

Heb je zin in een spannende avondwandeling? Kom dan naar het Springendal en ga mee op pad met de gids van Staatsbosbeheer. Open al je zintuigen, kijk naar de sterren en ontdek welke nachtdieren er in de schemering tevoorschijn komen.

  • Excursies
  • Dieren
Een zaklamp schijnt in het donker op een egel

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten