Stadsbossen Almere

Het Almeerderhout bestaat uit verschillende bossen met elk hun eigen sfeer, romantische plekjes, kunst en een stadslandgoed.

Buitencentrum Almeerderhout

Buitencentrum Almeerderhout is het beginpunt voor een dagje naar buiten: een bezoek aan stadslandgoed De Kemphaan en de bossen rond Almere. In en rond het bezoekerscentrum vind je allerlei activiteiten rond het thema 'bevers'.

Het knaagt in Almere

Boswachter Lida Blok: "Bevers nét buiten Almere? Jazeker, in het Almeerderhout leven diverse groepen bevers. Dit groengebied vlak naast de stad is ideaal voor een uitje in de natuur. Met meer dan genoeg paden voor een flinke wandeling om te speuren naar die bevers.

Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Ben je nieuwsgierig, stoer, hou je van avontuur en ben je niet bang om vies te worden. Ga dan op avontuur in het Almeerderhout. Leer sporen van de bever herkennen, leef je uit in het Zuiderzee speelbos, zoek het hogerop in het klimbos van Fun Forest of loop één van de doe-paden die de boswachter heeft uitgezet. Eén ding is zeker, je verveelt je hier niet.

Honger gekregen van dat alles? In restaurant Buitengewoon Lekker, met groot terras en uitzicht op speelbos en klimpark, vind je heerlijke streekgerechten om je tanden in te zetten.

Openingstijden:
 • Januari t/m februari: woensdag t/m zondag 10.00 - 16.00 uur
 • Maart: woensdag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 uur, zaterdag en zondag 10.00 - 17.00 uur    
 • April t/m december: dinsdag t/m zondag 10.00 - 17.00 uur       
 • Let op: 18 december 2018 10.00 - 14.00 uur

Feestdagen 2018

 • 24 december 2018 12.00 - 17.00 uur
 • 25 december 2018 gesloten
 • 26 december 2018 10.00 - 17.00 uur
 • 31 december 2018 gesloten
 • 1 januari 2019 12.00 - 16.00 uur
Bereikbaarheid:
 • Fiets: Stadslandgoed De Kemphaan ligt tussen knooppunt 85 en knooppunt 88 van het fietsroutenetwerk Almere.
 • Auto: navigatie-adres: Kemphaanlaan, Almere.
 • Openbaar vervoer: via OV-reisinformatie
Horeca:

In het buitencentrum is restaurant Buitengewoon Lekker gevestigd (met uitzicht op het Zuiderzee Speelbos en het klimpark). In het restaurant met ruim terras kun je terecht voor koffie, lunch of borrel. Gerechten worden bereid met veel biologische, streekproducten. Download banquetingmap (PDF).

Vergaderen:

Buitencentrum Almeerderhout beschikt over vergaderfaciliteiten en ruimte voor bedrijfspresentaties. Bekijk voor meer informatie de banquetingmap (pdf).

Winkel:
In de winkel van het buitencentrum vind je producten om de natuur mee in te gaan, zoals verrekijkers en wandelkaarten. Maar ook verrassende souvenirs en cadeaus als natuurboeken en unieke streekproducten.
Klimpark:
Achter het buitencentrum ligt Fun Forest Almere; het grootste klimpark van Nederland met de meeste en langste tokkelbanen. Informatiebalie en kantoor van het klimpark zijn gevestigd in het buitencentrum. 
De Kemphaan:

Buitencentrum Almeerderhout ligt op Stadslandgoed De Kemphaan. Combineer je bezoek met een van de andere activiteiten op dit landgoed.

Banquetingmap:

Alle info over activiteiten, arrangementen, vergaderen, horeca, locatieverhuur, e.d. vind je in de banquetingmap (pdf).

Naar startpunt
Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere
almeerderhout@staatsbosbeheer.nl
036-5384416

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten