Stadsbossen Almere

Het Almeerderhout bestaat uit verschillende bossen met elk hun eigen sfeer, romantische plekjes, kunst en een stadslandgoed.

bekijk het filmpje bekijk het filmpje

De veelzijdige stadsbossen van Almere

Op tien minuten fietsen van Almere vind je het Almeerderhout, de Stadsbossen van Almere. In dit  groene geheim van Flevoland verschuilt wild zich tussen het dichte groen en vind je honderden verscholen, romantische plekjes. Ook vind je er stadslandgoed De Kemphaan en kunst in het bos.

Haviken en buizerds vliegen over de boomtoppen, reeën verschuilen zich tussen de lianen van kamperfoelie en wilde clematis onder de bomen. In het voorjaar geven de kikkers elke dag een kwaakconcert.

Het Almeerderhout bestaat uit verschillende bossen met elk hun eigen sfeer. Het Cirkelbos wordt doorsneden door de Gooimeerbeek. In zeven cirkels staan tussen de rechte lijnen van het polderbos zeven kunstwerken. Het Kathedralenbos dankt zijn naam aan de twee Groene Kathedralen, kunstwerken van gras en bomen in de exacte vorm van de beroemde kathedraal van het Franse Reims. Door het Waterlandse Bos lopen veel wandel- en fietspaden.

Buitencentrum Almeerderhout
Hoe kom ik er
Buitencentrum Almeerderhout
Kemphaanlaan 4
1358 AG Almere
Boswachter van dit gebied
Lida Blok
l.blok@staatsbosbeheer.nl
036 5384416

Wat zegt de boswachter?

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten