Schouwen-Duiveland

Een vriendelijk polderlandschap met lange dijken langs water en moerassen, brede duinen, strand, bos aan zee en mooie dorpen.

Toegankelijkheid

Ligging

Tussen Oosterschelde en Grevelingen.

Deelgebieden

Onder Schouwen-Duiveland vallen de gebieden Boswachterij Westerschouwen, Dijkwater, Dorpsbos Sirjansland, Duinzoom, Gadra, Kakkersweel, Karolingische Burcht, Krekengebied Ouwerkerk, Meeuwenduinen, Naterskreek, Plan Tureluur, Prunje, Schelphoek, Schouwse Dijkbeemden, Schuddebeurs, Steenzwaan, Vliegveld, Vroongronden, Zoeten en Zouten Haard.

Grootte gebied

Schouwen-Duiveland is ongeveer 30.000 hectare groot; ongeveer 2.500 hectare wordt beheerd door Staatsbosbeheer.

Nationaal Park Oosterschelde

De natuurgebieden van Staatsbosbeheer in en rond de Oosterschelde maken deel uit van Nationaal Park Oosterschelde.

Geopend

In Boswachterij Westerschouwen zijn er diverse routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, ruiters en menners. Ook is er een speciaal getegeld familiepad (3 of 9 km lang). De excursieschuur van de Boswachterij is aangepast voor mensen met een beperking en er is een speciaal toilet. Er loopt een gemarkeerde wandeling door de Meeuwenduinen die alleen in het broedseizoen (15 maart t/m 15 juli) afgesloten is. Alle andere gebieden zijn het hele jaar te bezoeken en de specifieke, lokale regelgeving wordt met bebording aangegeven.

Honden

In Boswachterij Westerschouwen mogen honden los op de strook achter de kampeerterreinen tussen de bosrand en het ruiterpad bij de Adriaan van der Weijdeweg bij Westenschouwen (ca. 10 hectare). Ook in het oostelijk deel van het Schelphoekbos bij Serooskerke en het achtergelegen havenplateau tot aan de caisson op de dijk mag je hond los (ca. 30 hectare). In het voorste deel van het Gadrabos achter Haamstede langs de Vroonweg is ook een hondenlosloopgebied (ca. 20 hectare). Verder zijn honden welkom mits aangelijnd. Alleen Dijkwater is volledig afgesloten voor honden.

Wandelkaart

Wandelkaart nr. 28 Schouwen-Duiveland is je gids voor een ontdekkingsreis over dit Zeeuwse eiland. Uitgestippelde routes wijzen je de weg en met de kaart op zak kun je ook je eigen weg kiezen. De kaart is te koop in de webwinkel van Falk.

Contact

Staatsbosbeheer Zeeland Noord
Haven van Bommenede 1
4316 PC Zonnemaire
T 0111-401453
E zeelandnoord@staatsbosbeheer.nl

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten