Schouwen-Duiveland

Een vriendelijk polderlandschap met lange dijken langs water en moerassen, brede duinen, strand, bos aan zee en mooie dorpen.

Activiteiten

Schouwen-Duiveland biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Struinen door de Meeuwenduinen

Wandel mee met de gids en ontdek dit dynamische duingebied waar de natuur vrij spel heeft. Een tocht over duintoppen, door duinvalleien, bemoste hellingen en langs magnifieke zandverstuivingen.

Meer informatie
2 mensen maken een wandeling door de duinen

Orchideeën van Dijkwater

Geniet deze maand op Schouwen-Duiveland van de velden vol paarse orchideeën. Dijkwater is één van de belangrijkste groeiplaatsen van dit plantje in Nederland. Wil je mooie close-up foto’s maken en meer weten over deze bijzondere plantensoort? Meld je dan nu aan!

Meer informatie
harlekijn orchis

Speuren naar vleermuizen in Westerschouwen

Ontdek de wereld van de vleermuis samen met de gids van Staatsbosbeheer. Wandel door het bos van de Westerschouwen om ze op te speuren.

Meer informatie
vleermuis vliegt door een blauwe lucht

Ga op Natuurexpeditie in Westerschouwen

Ga met de klas op Natuurexpeditie. Ontdek klimmend, rennend en sjouwend de natuur in Boswachterij Westerschouwen. Leuk voor groep 7 en 8!

Meer informatie
Een boswachter legt iets uit aan een groep kinderen in het bos

Kabouterpad boswachterij Westerschouwen

Wandel samen met je kinderen het Kabouterpad op Schouwen-Duiveland. Met puntmuts op en rugzak met lekkers mee, gaan jullie op ontdekkingstocht. De kleurrijke kralenketting en routepaaltjes wijzen je de weg. Leuk voor kinderen van 2 t/m 7 jaar.

Meer informatie
Vijf kinderen zitten op een boomstam verkleed als kabouters

Kinderfeestje op Westerschouwen

Wil je een origineel feestje? Ga jutten op het strand, klauteren op een hoge duin of struinen door de boswachterij. Vier je kinderfeestje bij Staatsbosbeheer.

Meer informatie
Drie kinderen balanceren op een omgevallen boom in het bos

Schemerwandeling Boswachterij Westerschouwen

Ontdek de natuur van Westerschouwen bij schemer. Op de overgang van dag naar nacht ontwaakt een heel nieuwe wereld. Je zintuigen staan op scherp.

Meer informatie
Mensen kijken naar zonsondergang

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten