Schouwen-Duiveland

Een vriendelijk polderlandschap met lange dijken langs water en moerassen, brede duinen, strand, bos aan zee en mooie dorpen.

Activiteiten

Schouwen-Duiveland biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Paddenstoelen van Boswachterij Westerschouwen

Altijd al meer willen weten over paddenstoelen? Ga mee met de boswachter en ontdek de paddenstoelen van Westerschouwen. Vergeet je spiegeltje niet!

Meer informatie
paddenstoelen in het bos

Struinen door de Meeuwenduinen

Wandel mee met de gids en ontdek dit dynamische duingebied waar de natuur vrij spel heeft. Een tocht over duintoppen, door duinvalleien, bemoste hellingen en langs magnifieke zandverstuivingen.

Meer informatie
2 mensen maken een wandeling door de duinen

Paddenstoelen van het GADRA-bos

Altijd al meer willen weten over paddenstoelen? Ga mee met een deskundige gids en ontdek het GADRA-bos van Schouwen-Duiveland. Vergeet je spiegeltje niet!

Meer informatie
een groepje papegaaizwammetjes je in het gras

Dierenvriendjespad Boswachterij Westerschouwen

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in boswachterij Westerschouwen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Meer informatie
Een close-up van de boekjes en de speelschijf van het Dierenvriendjespad

Schemerwandeling Boswachterij Westerschouwen

Ontdek de natuur van Westerschouwen bij schemer. Op de overgang van dag naar nacht ontwaakt een heel nieuwe wereld. Je zintuigen staan op scherp.

Meer informatie
Mensen kijken naar zonsondergang

Op zoek naar kabouters in boswachterij Westerschouwen

Kom samen met je kinderen kabouters zoeken op Schouwen-Duiveland en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Een jongetje met kaboutermuts op zit op zijn hurken in het bos tussen de gevallen bladeren

Speuren naar reeën op Westerschouwen

Speur mee naar reeën in de bossen van Schouwen-Duivenland. De gids van Staatsbosbeheer weet precies waar deze schuwe dieren verblijven. Wie weet zie je er eentje, maar sporen vind je sowieso!

Meer informatie
ree in grasveld

Speuren naar damherten op Westerschouwen

Hang je verrekijker om en speur naar damherten in het bos van Schouwen-Duivenland. Ze zijn minder schuw dan het ree en dus makkelijker te benaderen!

Meer informatie
damhert springt over het veld

Strandjutten op Schouwen

Leer je kinderen de geheimen van de zee kennen. Met de gids van Staatsbosbeheer speur je langs de waterkant en onderzoek je wat je gevonden hebt, wrakhout, wieren, en wie weet wat nog meer!

Meer informatie
Een boswachter laat aan het strand waddiertjes zien aan een groep kinderen

De Schouwse Schatkamer in de Prunje

Ontdek De Schouwse Schatkamer middenin natuurgebied de Prunje. De boerderij is een schatkamer vol natuurvondsten, opgezette vogels en de mooiste verhalen.

Meer informatie
Schouwen Duiveland nattelaarzen

Speuren naar vleermuizen in Westerschouwen

Ontdek de wereld van de vleermuis samen met de gids van Staatsbosbeheer. Wandel door het bos van de Westerschouwen om ze op te speuren.

Meer informatie
vleermuis vliegt door een blauwe lucht

Ga op Natuurexpeditie in Westerschouwen

Ga met de klas op Natuurexpeditie. Ontdek klimmend, rennend en sjouwend de natuur in Boswachterij Westerschouwen. Leuk voor groep 7 en 8!

Meer informatie
Een boswachter legt iets uit aan een groep kinderen in het bos

Kabouterpad boswachterij Westerschouwen

Wandel samen met je kinderen het Kabouterpad op Schouwen-Duiveland. Met puntmuts op en rugzak met lekkers mee, gaan jullie op ontdekkingstocht. De kleurrijke kralenketting en routepaaltjes wijzen je de weg. Leuk voor kinderen van 2 t/m 7 jaar.

Meer informatie
Vijf kinderen zitten op een boomstam verkleed als kabouters

Kinderfeestje op Westerschouwen

Wil je een origineel feestje? Ga jutten op het strand, klauteren op een hoge duin of struinen door de boswachterij. Vier je kinderfeestje bij Staatsbosbeheer.

Meer informatie
Drie kinderen balanceren op een omgevallen boom in het bos

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten