Kuinderbos

Het grootste en oudste bos van de Noordoostpolder op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee. Een rijk en afwisselend bos van formaat.

Activiteiten

Het Kuinderbos biedt activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens terug.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Ontdek de historie van het Kuinderbos op de fiets

€ 2,50 € 2,50

Fiets samen met de gids door het oudste bos van de Noordoostpolder, het Kuinderbos, en luister naar verhalen over ridders, middeleeuwse havens en natuurlijk de drooglegging. Deze tocht is in het kader van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.

 • Excursies
Fietsers door zomers Kuinderbos

Uit-jeTent Festival in het Kuinderbos

Gek op kamperen en cultuur opsnuiven? Kom tijdens het Noordoostpolder Uit-jeTent Festival naar het Kuinderbos! Een lang kampeerweekend vol natuur, muziek, vlotten bouwen en lekker eten.

 • Evenementen
Kamperen

Uit-jeTent Festival Kuinderbos - Speuren naar vleermuizen

€ 5.00

Maak tijdens het Uit-jeTent Festival een avondwandeling door het Kuinderbos en struin mee met de gids, op zoek naar vleermuizen.

 • Excursies
vleermuis vliegt door een blauwe lucht

Uit jeTent Festival Kuinderbos - Boeren BBQ met live muziek

€ 24.75 € 12.50

Bij een groot kampvuur genieten van een boeren barbecue met live muziek: dat kan alleen maar op het Uit-jeTent Festival in het Kuinderbos!

Brandende blokken hout in schaal

Uit-jeTent Festival Kuinderbos - Op pad met de bolderwagen

€ 3.00

Stap tijdens het Uit-jeTent Festival in de bolderkar en maak samen met de boswachter een rit door het Kuinderbos. Onderweg maak je een stop om te zien hoe roofvogels worden geringd.

 • Excursies
bospad in ochtendlicht

Uit-jeTent Festival Kuinderbos - Speuren naar waterdiertjes

€ 1.00

Gewapend met emmers en schepnetten ga je samen met je kinderen op zoek naar waterdiertjes. Ook een activiteit van het Uit-jeTent-Festival in het Kuinderbos!

 • Excursies
Een meisje bekijkt welke waterdiertjes ze in haar schepnet heeft gevangen

Uit-jeTent Festival Kuinderbos - Varen over de Kuinderplas

€ 3 € 3

Stap in de boot bij de gids van Staatsbosbeheer en vaar mee over de Kuinderplas in de Noordoostpolder. Leuke activiteit tijdens het Uit-jeTent Festival voor het hele gezin!

 • Excursies
waterplas in kuinderbos

Uit-jeTent Festival Kuinderbos - Vlotten bouwen

€ 2.50

Daag jezelf uit en kom een vlot bouwen op het Uit-jeTent Festival. Klaar en blijft ie drijven? Vaar er dan een rondje mee over de Kuinderplas!

Jongen met tak in de hand

Uit-jeTent Festival Kuinderbos - Bourgondisch Bosontbijt

€ 10.00 € 4.00

Schuif tijdens het Uit-jeTent Festival aan, aan de gezellig aangeklede tafels voor een uitgebreid ontbijt in de buitenlucht. Een ontspannen begin van je zondag!

Mensen aan een tafeltje op een terras

Tuinvlindertelling in het Kuinderbos

Tel tijdens de Landelijke Tuinvlindertelling de vlinders in het Kuinderbos. Een leuke activiteit voor zowel de leek als de echte vlinderkenners.

 • Dieren
groot dikkopje vlinder op een bloem

Avontuurlijke speurtocht Kuinderbos

Duik terug in de avontuurlijke tijd van roofridder Henric de Crane en zijn beruchte zonen. Wie de raadselachtige opdrachten onderweg op kan lossen, wint een prijs! Leuk voor alle leeftijden.

Materialen avontuurlijke speurtocht Kuinderbos

Cursus motorzagen Kuinderbos

Minimaal een keer per jaar wordt, bij voldoende belangstelling, door een volledig gecertificeerde instructeur een cursus motorzagen georganiseerd in het Kuinderbos.

 • Workshop
man aan het werk met motorzaag

Kabouterpad Kuinderbos

€ 6.00

Het hele jaar door een sprookjesachtige wandeling voor kleine kabouterkenners in spe. De gevulde knapzak ligt klaar, met na afloop broodjes bakken boven het vuur. Leeftijd: 3 t/m 6 jaar.

 • Voor kinderen
Vijf kinderen zitten op een boomstam verkleed als kabouters

Kinderfeestjes Kuinderbos

Voor kinderen van 6 tot 10 jaar kun je in het Kuinderbos, samen met de boswachter, een verrassend en educatief kinderfeestje organiseren. Bekijk hier de mogelijkheden.

 • Voor kinderen
Een meisje bekijkt welke waterdiertjes ze in haar schepnet heeft gevangen

Schoolreisje Kuinderbos

Groepen 5 t/m 8 van basisscholen die graag buiten zijn en houden van avontuur komen naar het Kuinderbos voor een schoolreis vol sport, spel, leren en bewegen.

 • Voor scholen
kinderen bouwen vlot

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten