Contact

IJsselvallei

Overstroomde uiterwaarden, IJslandse paarden en talloze vogels en planten. Hier heeft de natuur het voor het zeggen.

Activiteiten

De IJsselvallei biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Toon op kaart

Planten van de Duursche Waarden

€ 5 € 2,50

Ontdek de planten die op de oeverwal van de Duursche Waarden groeien. De stroomdalflora komt dan langzaam tot bloei waar onder de kruisdistel. Wandel mee met de gids en leer deze en andere soorten kennen.

 • Excursies
kruisdistel met bloedbij

Wandeling observatiehut Duursche Waarden

€ 5.00 € 2.50

Wandel mee naar de vogelobservatiehut in de Duursche Waarden. Onderweg vertelt de gids je over de vele vogels en planten die in het gebied voorkomen, maar ook over het ontstaan van de Duursche Waarden.

 • Excursies
Uitzicht op de Duursche Waarden

Stiltewandeling Duursche Waarden

€ 5.00 € 2.50

Elk seizoen is er op zondagochtend een stiltewandeling langs de IJssel onder begeleiding van een gids. Ervaring met mediteren is niet nodig. Bekijk de data.

 • Excursies
duursche waarden

Struinen door de Duursche Waarden

€ 5 € 2,50

Struin door de Duursche Waarden bij Fortmond. Onderweg vertelt de gids je over de vele vogels en planten die in het gebied voorkomen, maar ook over het ontstaan van de Duursche Waarden.

 • Excursies
IJsselvallei

Fietstocht door de Duursche Waarden

€ 5 € 2,50

Stap op de fiets en ontdek de bijzondere plekken van de Duursche Waarden in de IJsselvallei. Samen met de gids speur je het landschap af, naar sporen uit het verleden. Op verschillende plekken stap je af om te genieten van de omgeving.

 • Excursies
Fietsem

Historische wandeling op Landgoed 't Nijendal

€ 5,00 € 2,50

Ga mee op zoek naar sporen uit het verleden op Landgoed 't Nijendal. De gids neemt je mee terug in de tijd. Geniet van het gebied en wandel mee met het hele gezin.

 • Excursies
 • Monumenten
landgoed nijendal

Fotograferen in de Duursche Waarden

€ 5 € 2,50

Bekijk de natuur eens door de lens van je fotocamera tijdens een wandeling in de Duursche Waarden. De gids neemt je mee langs fotogenieke plekken en geeft je de tijd om die goed in beeld te krijgen. Onderweg wissel je tips uit met andere fotografen.

 • Excursies
Man maakt een foto van de natuur

Paddenstoelen op Landgoed 't Nijendal

€ 5 € 2,50

Ontdek de paddenstoelen op Landgoed 't Nijendal. Samen met de gids ga je op zoek naar eekhoorntjesbrood, de heksenboleet en het grijsgroene melkzwammetje. Onderweg vertelt de gids leuke weetjes. Wandel mee met het hele gezin.

 • Excursies
oesterzwam paddenstoel

Vogels van de Duursche Waarden

€ 5 € 2,50

De vogeltrek is bij uitstek geschikt om in de Duursche Waarden vogels te spotten. De gids neemt je mee op ontdekkingstocht naar trekvogels zoals de wouw of de visarend.

 • Excursies
 • Dieren
Visarend in zweefvlucht tegen blauwe hemel

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten