Contact

Hollands Duin

Beschutte bossen, rul duinzand, betonnen bunkers en bollenvelden. Het Hollands Duin is een gouden combinatie van bos en duin.

Toegankelijkheid

Ligging

Tussen Noordwijk en Den Haag.

Deelgebieden

Onder Hollands Duin vallen de gebieden Berkheide, Coepelduynen, Ganzenhoek, Lentevreugd en Boswachterij Noordwijk.

Nationaal Park Hollandse Duinen

Het Hollands Duin maakt deel uit van het nieuwe beoogde Nationaal Park Hollandse Duinen: één aaneengesloten gebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag: 43 km. lang en 8,5 km breed.

Mindervaliden

Vrijwel alle paden zijn geschikt voor rolstoelgebruikers, maar het duingebied is glooiend, dus hulp is handig.

Honden

  • In de boswachterij Noordwijk (ten noorden van Noordwijk) mogen honden van 15 augustus tot 15 maart los lopen, echter wel onder appèl en op de paden. Van 15 maart tot 15 augustus moeten ze aan de lijn in verband met het broedseizoen.
  • Het gebied ten oosten van het wandel- en fietspad door de Coepelduynen (tussen Noordwijk en Katwijk) is het hele jaar door afgesloten voor honden (staat met bordjes aangegeven). In de rest van dit gebied mogen honden het hele jaar los, mits ze op de paden blijven.
  • In de boswachterij Wassenaar (tussen Katwijk en Wassenaar) mogen honden van 15 augustus tot 15 maart los lopen, echter wel onder appèl en op de paden. Van 15 maart tot 15 augustus moeten ze aan de lijn in verband met het broedseizoen.
  • In begrazingsgebieden moeten honden altijd aan de lijn. Let op de borden!
  • In begrazingsgebied Lentevreugd mag de hond niet mee, om verstoring van grote grazers en vogels te voorkomen.

Wandelkaart

Wandelkaart nr. 22 Hollands Duin is je gids voor een ontdekkingsreis door dit natuurgebied. Uitgestippelde routes wijzen je de weg en met de kaart op zak kun je ook je eigen weg kiezen. De kaart is te koop in de webwinkel van Falk.

Boswerkzaamheden

Staatsbosbeheer start maandag 3 juli met de houtoogst in het bos van het Leidschendammerhout aan het Duinwaterpad in Leidschendam. Het zagen vindt plaats met oogstmachines en duurt een paar weken. Plaatselijk kunnen de werkzaamheden voor overlast zorgen, doordat paden minder goed begaanbaar zijn. De houtoogst vindt juist in de komende periode plaats, omdat het terrein nu droog genoeg is voor de werkzaamheden. Zo ontstaat er zo min mogelijk schade aan het gebied. We beginnen met de percelen gelegen aan de zijde van de Star.
Voor meer informatie over de boswerkzaamheden, neem contact op met boswachter Peter Apswoude, M 06-55327806 of per e-mail E p.apswoude@staatsbosbeheer.nl.

Contact

Staatsbosbeheer Hollands Duin
Duinweg 81
2204 AT Noordwijk
T 071-3613809

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten