Hollands Duin

Beschutte bossen, rul duinzand, betonnen bunkers en bollenvelden. Het Hollands Duin is een gouden combinatie van bos en duin.

Activiteiten

Het Hollands Duin biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Ontdek bunkercomplex Rijksdorp (juni t/m september) of de vleermuisbunker (juni t/m augustus). Locatie: Wassenaar. Duur: maximaal 2 uur. Interesse? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt contact met je op om de mogelijkheden te overleggen.

Historische wandeling Bunkers van Rijksdorp

Ga mee tijdens de historische wandeling en duik in het oorlogsverleden van de Atlantikwall op het oude landgoed Rijksdorp bij Wassenaar.

Meer informatie
ingang bunker rijksdorp

Ontdek de vleermuisbunker van Wassenaar

Durf jij ondergronds te gaan in vleermuisbunker Wassenaar? Ontdek de donkere kamers en koude gangen van de bunker en leer alles over de vleermuis!

Meer informatie
bezoekers lopen een bunker binnen

Op zoek naar De Grote Vijf in Hollands Duin - ree

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In Hollands Duin speur je naar ree├źn.

Meer informatie
ree staat op een heuvel in het licht van de zonsondergang

Historische wandeling Noordwijk - van bos tot duinvallei

Ga mee op pad door boswachterij Noordwijk en ontdek de sporen die de mens door de eeuwen heen in het landschap heeft achter gelaten.

Meer informatie
reebok

Struinen door de duinen van De Blink

Struin mee met de boswachter van Staatsbosbeheer door de duinen van De Blink in het Hollands Duin. Je vergeet even dat de bebouwde kom in de buurt ligt!

Meer informatie
Hollands Duin

Dwars door de duinen van Noordwijk

Struin deze zomer dwars door de duinen van boswachterij Noordwijk. Met als hoogtepunt het adembenemende uitzicht vanaf de duintop van Kachelduin.

Meer informatie
stuifduin en duinvallei van Noordwijk

Zomerwandeling het beste van strand en duin

Wandel deze zomer mee over het strand en door de duinen. Kom alles te weten over de zeedieren, schatten op het strand en het duingebied!

Meer informatie
stuifduin en duinvallei van Noordwijk

Speuren naar vlinders op Lentevreugd

Ontdek deze zomer vlinders van Lentevreugd in Hollands Duin. Van kleurrijke dagvlinders tot de grote variatie aan nachtvlinders. Meld je aan!

Meer informatie
nacht vlinder

Nacht van de Vleermuis in Lentevreugd

Kom naar de Nacht van de Vleermuis in het Hollands Duin en ga mee op zoek naar vleermuizen. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
vleermuis vliegt door een blauwe lucht

Dagje uit: klootschieten in het Hollands Duin

Zoek je eens wat anders voor je familieweekend of bedrijfsuitje? Kom dan klootschieten in het Hollands Duin. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
Hollands Duin

Duinkabouterpad Hollands Duin

Kom kabouters zoeken! Loop het Duinkabouterpad in Hollands Duin en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 9 jaar.

Meer informatie
Een klein meisje verkleed als kabouter hurkt neer op het zand in het bos

Vergaderen in de Duinzaal

Vergaderen saai? Niet in de Duinzaal, gelegen in het mooie en afwisselende gebied van de Noordwijkse duinen. Je kunt een wandeling maken onder begeleiding van een gids.

Meer informatie

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten