2024: Jaar van het bos

Bos is leven en geeft leven. Vrijwel nergens leven zoveel verschillende soorten planten, dieren en schimmels samen. Op een wonderlijke manier waar nog veel over te leren valt. Bos houdt ons in leven. Met de zuivere zuurstof die het produceert. Maar ook omdat het klimaatverandering helpt beperken en ons een leefbare omgeving biedt. Meer bos is nodig. Wereldwijd én in Nederland. Bos verdient onze aandacht: daarom roepen wij 2024 uit tot Jaar van het bos.

Het bos in!

Wandelen

Van boom tot boswandelingen

Ter gelegenheid van het Jaar van het bos hebben onze boswachters in het hele land speciale Van boom tot boswandelingen uitgezet. Langs de route vind je via een QR-code verhalen over bomen, bos en bosbeheer én leuke opdrachtjes voor kinderen. Kies een route
Kies een route

Expositie 125 jaar Staatsbosbeheer

Tot 2 december 2024 is de expositie 125 jaar Staatsbosbeheer open. Onze rijke geschiedenis op het gebied van bosbeheer staat hierin centraal. De expositie bevat een schat aan kennis, oude bosbouwwerktuigen, feiten en filmpjes van onze boswachters. Neem een duik in ons verleden en kom meer te weten over bomen, bossen en de werkzaamheden van de boswachter door de jaren heen. De expositie is – tijdens kantooruren - vrij toegankelijk en bevindt zich op de begane grond en de 1e verdieping van het hoofdkantoor van Staatsbosbeheer, Smallepad 5 in Amersfoort.

Bomenweetjes en bosverhalen

Partners

Het Jaar van het bos is een initiatief van Staatsbosbeheer, ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan. Partners: Nationale BoomfeestdagNatuurWijsBuitenfonds.