Routes

Van boom tot boswandelingen

Bomen en bossen verwonderen ons elke dag weer. In de afgelopen 125 jaar heeft Staatsbosbeheer veel verhalen verzameld. Veel daarvan worden tijdens het Jaar van het bos verteld. En waar kan dat beter dan buiten in het bos? Daarom hebben onze boswachters in bossen verspreid over heel Nederland een Van boom tot boswandeling uitgezet. Tijdens deze wandelroute vertellen we je meer over bomen, bos en bosbeheer.

Alle Van boom tot boswandelingen op een rij

Wil je meer weten over het bos? Loop dan een van de wandelingen. We hebben ze voor je op een rij gezet. Bekijk de wandelroutes
Bekijk de wandelroutes

Van boom tot boswandelingen op de kaart

Je vindt de wandelroutes door het hele land. Kijk op de kaart en ga naar een route bij jou in de buurt! Bekijk de kaart
Bekijk de kaart

Hoe werkt het?

Langs de wandelroutes staan paaltjes met QR-code die je scant met een mobiele telefoon. Vervolgens komt er een bosverhaal of een videobericht van de boswachter in beeld. Bij het beginpunt van de route start de wandeling en staat de eerste QR-code.

In je eigen tempo

Je kan helemaal zelf bepalen wanneer en hoe je de wandeling doet. Je kunt de route in één keer lopen of in etappes. Je kunt bijvoorbeeld halverwege stoppen en bij je volgende bezoek de wandeling weer oppakken. Of terugkomen met familie, vrienden of je gezin.

Voor klein en groot

Achter bijna alle QR-codes zit een kleine en leuke opdracht voor kinderen. Bij deze opdrachten heb je geen extra spullen nodig. Alles wat je nodig hebt vind je in het bos.

2024: Jaar van het bos

Bos is leven en geeft leven. Meer bos is nodig, wereldwijd én in Nederland. Bos verdient onze aandacht en daarom roepen wij 2024 uit tot Jaar van het bos. Lees meer
Lees meer