Zuid-Kennemerland

Buitenplaatsen als Elswout en Middenduin brengen je terug naar de tijd van rijke kooplieden met fraaie buitenverblijven en exotische landschapstuinen.

Over Zuid-Kennemerland

De bossen in het luwe binnenduingebied van Nationaal Park Zuid-Kennemerland zijn grotendeels ontstaan uit verwilderde landschapstuinen van oude landgoederen. Rijke stedelingen bouwden hier in de 17e eeuw buitenverblijven met fraaie, soms exotische landschapstuinen.

Duinvliet, Elswout en Middenduin

Staatsbosbeheer heeft drie oude landgoederen in beheer: Elswout, Duinvliet en Middenduin. Elswout is een rijksmonument, maar ook een thuis voor vele planten en dieren. En een oase van rust voor mensen die even de stad willen ontvluchten. Voor een wandeling, een picknick, een high-tea, poppentheater of een rondleiding met de boswachter. Duinvliet is een klein landgoed, waarvan nog een oud droomhuisje zichtbaar is. Wandelaars kunnen hier heerlijk dwalen over kronkelige lanen met statige beuken en eiken. Middenduin bestaat tegenwoordig uit steile duinkloven met een sprookjesachtige duinrel (een waterstroom tussen duinen).

Boswachter Marieke Schatteleijn
Boswachter van dit gebied
Marieke Schatteleijn
kennemerland@staatsbosbeheer.nl
023-5240360

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten