Twente

Zoek je de sfeer van het boerenland van vroeger? In Twente vind je het nog. Net als Nederlandse mooiste hoogvenen en beekdalen.

Toegankelijkheid

Ligging

Noordoost-Overijssel.

Deelgebieden

Onder Twente vallen de natuurgebieden Aamsveen, Achter de Voort, Agelerbroek, Beuninger Achterveld, Dinkeldal, Dulder, Engbertsdijksvenen, Ezelsgoor, Fayersheide, Gammelke, Gravenbosch, Haaksbergerveen, Kattenberg, Lankheterbulten, Lutterveld, Lutterzand, Punthuizen, Reutumerveen, Reutumerweuste, Rossumermeden, Snakenburgerheide, Springendal, Stokkummerbroek, Stroomesch, Stroothuizen, Tutenberg, Voltherbroek, Weuste Maten en Withag.

Grootte gebied

  • Engbertsdijksvenen: 1.000 hectare
  • Haaksbergerveen: 600 hectare
  • Springendal: 355 hectare
  • Ageler en Voltherbroek: 290 hectare
  • Dinkeldal: 200 hectare.

Geopend

Om kwetsbare flora en fauna te beschermen zijn het middendeel van de Engbertsdijksvenen en het Haaksbergerveen niet toegankelijk voor publiek. Daarbuiten kun je heerlijk wandelen op de aangegeven wandelroutes. Kijk op de borden bij het gebied voor de toegankelijkheid. Het Springendal is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.  

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. In het Lutterzand is een hondenlosloopgebied.

Wandelen, fietsen, paardrijden

Routenetwerken Twente biedt een groot overzicht aan wandel-, fiets-, mountainbike/atb- en ruiterroutes door het prachtige Twentse landschap.

Contact

Staatsbosbeheer Twente

Propaanstraat 9
7463 PN Rijssen
T 0548-612901

Hooidijk 64
7662 PB Hezingen
T 0541-293109

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten