Stadsbossen Almere

Het Almeerderhout bestaat uit verschillende bossen met elk hun eigen sfeer, romantische plekjes, kunst en een stadslandgoed.

Activiteiten

De stadsbossen van Almere bieden verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Kabouterdag Almeerderhout

7.50

Ouders met kleuterkabouters opgelet: kom naar de Kabouterdag bij Buitencentrum Almeerderhout! Luister naar de mooiste kabouterverhalen, wordt geschminkt als échte kabouter, knutsel je eigen kabouter van hout én ga op stap om kabouters te zoeken in het bos.

Lees meer
 • Voor kinderen
kabouterpad

Met de beverbus door het Almeerderhout

€ 3 3

Ontdek Stadslandgoed de Kemphaan in Almere met de Beverbus! Stap in en uit op verschillende plekken op het landgoed, of rijd een volledig rondje mee.

 • Excursies
Close-up van de electrokar van Staatsbosbeheer op een weggetje in het bos

Bosavonturen in het Almeerderhout

12.50

Bosavonturen voor speurneuzen: kom met je kinderen naar Buitencentrum Almeerderhout voor een ochtend speuren in de natuur, met knutselen na afloop. Elke maand een ander thema en een leuk cadeau voor echte speurneuzen!

Lees meer
 • Voor kinderen
Twee meisjes klimmen over een omgevallen boom in het bos

Herfstdag Almeerderhout

5.00

Hoera het is herfst: kom met je kinderen naar de Kids Herfstdag bij Buitencentrum Almeerderhout voor een middag vol activiteiten in de natuur: van knutselen tot appels poffen, met natuurlijk ook wat te drinken.

Lees meer
 • Evenementen
 • Voor kinderen
meisje speelt met herfstblaadjes

Kabouterweken Almeerderhout

€ 5.00

Kom tijdens de Kabouterweken van Staatsbosbeheer naar Buitencentrum Almeerderhout en beleef leuke extra's op het Kabouterpad: van knutselactiviteiten tot de aanwezigheid van echte kabouters! Meld je nu aan en maak kans op en weekendje weg.

Lees meer
 • Voor kinderen
Een meisje met kaboutermuts en schmink op haar wangen in het bos

Paddenstoelen van het Almeerderhout

€ 9.95 7.50

Maak samen met de boswachter van het Almeerderhout een wandeling en speur mee naar de paddenstoelen die er nu groeien. Na afloop staat een kop soep voor je klaar. Een wandeling voor het hele gezin.

Lees meer
 • Excursies
paddenstoelen in het bos

Knutselen in de herfst in het Almeerderhout

3

Kom in de herfstvakantie met je kinderen naar Buitencentrum Almere voor een fijne middag knutselen. De natuurlijke materialen liggen al klaar. Natuurlijk mogen vriendjes en vriendinnetjes mee!

 • Voor kinderen
Egeltje knutselen van herfstmaterialen uit het bos

Uilenbal Almeerderhout - Kinderarrangement

€ 0.00 7.50

Kom met je kinderen naar het Almeerderhout en duik in de wereld van de uil. De kinderen eten een uilenhap, bekijken de film Uilenbal en mogen hun eigen uilenbal uitpluizen en onderzoeken.

Lees meer
 • Voor kinderen
jongen pluist braakbal uit

Knutselen Almeerderhout: Halloween

3

Tijdens Halloween mogen de kinderen weer gezellig knutselen bij Buitencentrum Almeerderhout. Kom langs en ga naar huis met een griezelig knutselwerk. Verkleden mag natuurlijk!

 • Voor kinderen
Meisje pluist een braakbal uit

Wandeling door het Almeerderhout

€ 9.95 7.50

Wandel mee over Stadslandgoed De Kemphaan en door de omliggende bossen van het Almeerderhout. Na afloop staat een kop soep met brood voor je klaar in het restaurant van het buitencentrum.

Lees meer
 • Excursies
Kromslootpark in Stadsbossen Almere

Workshop mandala maken Stadsbossen Almere

€ 12.50

Kom naar Buitencentrum Almeerderhout voor deze seizoensworkshop mandela maken van edelstenen en natuurlijke materialen. Vooraf krijg je uitleg over de edelstenen. Met een kop koffie met wat erbij.

Lees meer
 • Workshop
edelstenen uit workshop mandala maken

Stiltewandeling door het Almeerderhout

€ 9.95

De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een stiltewandeling door het Almeerderhout. Laat je meevoeren door de bossen en geniet in alle rust van alles wat er waar te nemen is.

Lees meer
 • Excursies
stadsbossen almere

Sint Maarten bij Buitencentrum Almeerderhout

4.50

Kom op Sint Maarten met je kinderen naar Buitencentrum Almere en maak een lampion. Zing daarna het hoogste lied en wie weet .... Natuurlijk mogen vriendjes en vriendinnetjes ook mee komen!

 • Voor kinderen
jongetje met lantaarn

Sinterklaasspeurtocht Almeerderhout

2

Kom vóór 5 december met je kinderen naar Buitencentrum Almeerderhout en speur naar de verstopte pakjes van Sinterklaas! Alles gevonden? Grabbel dan een cadeautje.

 • Voor kinderen
sinterklaascadeautjes met logo Naar buiten

Pianoconcert met winters buffet Almeerderhout

€ 35.00

Kom in de kerststemming en geniet met je vrienden of familie in het Almeerderhout van een uitgebreid winters dinerbuffet, begeleid door een pianoconcert van zorgpianist en toetsenist Mark Kirkenier.

Lees meer
 • Evenementen
pianist mark Kirkenier achter de piano.

Lichtjeswandeling Almeerderhout

€ 3.00

Wandel mee met de kaarsjeswandeling door de bossen van het Almeerderhout. Halverwege de route vind je gezelligheid en warmte bij het houtvuur. Een bijzondere avond voor het hele gezin!

Lees meer
 • Avond en nacht
 • Voor kinderen
Boswachter met kinderen loopt in het donker door een bos

Kerstwandeling met lunchbuffet Almeerderhout

€ 15.00 10.00

Geniet van een heerlijk en sfeervol lunchbuffet op de dag vóór Kerst bij Buitencentrum Almeerderhout. Daarna ga je met je gezelschap op speurtocht door de mooie stadsbossen van Almere.

Lees meer
 • Excursies
hightea almeerderhout

Knutselen Almeerderhout: winterknutsel

3

Tijdens de kerstvakantie mogen de kinderen weer gezellig knutselen bij Buitencentrum Almeerderhout. Kom langs en ga naar huis met een winters knutselwerk.

 • Voor kinderen
Meisje pluist een braakbal uit

Kerst hightea Almeerderhout

€ 22.50 12.50

Geniet op tweede kerstdag van een sfeervolle high tea bij Buitencentrum Almeerderhout. Na afloop maak je een rondrit door de natuur met de Beverbus.

Lees meer
 • Excursies
hightea almeerderhout

Struinen door het Almeerderhout

€ 7.50

Op stap met de boswachter: kom met je kinderen naar het Almeerderhout en struin mee door de bossen . Onderweg speuren jullie naar het huis van de bever en ontdek je waar de buizerd woont.

Lees meer
 • Voor kinderen
Drie kinderen balanceren op een omgevallen boom in het bos

Vollemaanwandeling Almeerderhout

€ 9.95

Maak een maanwandeling door de donkere bossen van het Almeerderhout. De boswachter vertelt verhalen en zorgt voor warme chocolademelk en geroosterde marshmallows.

Lees meer
 • Excursies
 • Avond en nacht
volle maan

Bedrijfsuitje Almeerderhout: bezoek de stadsbrouwerij

Wil je eens wat anders dan die saaie vrijdagmiddagborrel? Neem je collega's mee naar de Stadsbrouwerij in Almere voor een rondleiding en een proeverij.

sloot in Stadsbossen Almere

Bedrijfsuitje Almeerderhout: in de sporen van de boswachter

€ 20

Lekker fysiek bezig zijn en tegelijkertijd goed leren samenwerken als team? Maak een boswandeling in Almeerderhout en help de boswachter bij zijn werkzaamheden.

Een groep collega's harkt gemaaid gras aan tijdens een bedrijfsuitje in de natuur

Bedrijfsuitje Almeerderhout: kanotocht

€ 20

Neem je collega's mee het water op! Geniet tijdens deze kanotocht van de natuur in Almeerderhout en ontdek de beverburchten vanaf het water.

Uitzicht op een meer vanuit een kano die in het riet is aangemeerd

Bedrijfsuitje Almeerderhout: wandeling met de boswachter

Wandelen door de natuur is heerlijk, maar het is nog leuker als je meer weet over alles om je heen. Laat je samen met je collega's verassen tijdens een wandeling met de boswachter door Almeerderhout.

groep en boswachter kijken naar afgebroken boom

Bedrijfsuitje: kruidenwandeling, theeproeverij of workshop

Leer samen met je collega's verschillende kruiden en hun geneeskracht kennen. Maak een kruidenwandeling, verwerk de kruiden in thee tijdens een theeproeverij of maak zelf olie.

Een groep mensen krijgt uitleg van een boswachter tijdens een wandeling door een natuurgebied

Bedrijfsuitje: met de beverbus door het Almeerderhout

Binnenkort een bedrijfsuitje? Stap samen met je collega's in ecokar de Beverbus en ontdek het Almeerderhout.

Close-up van de electrokar van Staatsbosbeheer op een weggetje in het bos

Bedrijfsuitje: steptour door Almeerderhout

€ 20

Wil je met collega's de natuur ontdekken en sportief bezig zijn? Maak aan een steps tour door de Stadbossen van Almere.

sloot in Stadsbossen Almere

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Almeerderhout

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in het Almeerderhout en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

 • Voor kinderen
 • Voor scholen
kinderen voeren opdrachten uit in het bos

Discgolf bij Buitencentrum Almeerderhout

€ 5 3

Op Stadslandgoed De Kemphaan bij Buitencentrum Almeerderhout vind je de eerste discgolfbaan van Staatsbosbeheer. Probeer het ook en versla je vrienden!

 • Voor kinderen
Mensen spelen discgolf in buitencentrum almeerderhout

Hulpboswachter bij Buitencentrum Almeerderhout

5

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Stadsbossen van Almere.

 • Voor kinderen
Twee kinderen staan met hun verrekijker in een natuurgebied

Kabouterpad Almeerderhout

5.00

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Almeerderhout en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

 • Voor kinderen
 • Voor scholen
meisje met kaboutermuts

Kinderfeestje Buitencentrum Almeerderhout

Ben jij binnenkort jarig en wil je een actief verjaardagsfeestje geven in de buitenlucht? Vier het bij Staatsbosbeheer in Buitencentrum Almeerderhout.

 • Voor kinderen
kinderen roosteren marshmallows boven vuur

Op zoek naar De Grote Vijf in het Almeerderhout - bever

Stap in de kano en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Stadsbossen van Almere speur je met de boswachter naar de bever. Meld je nu aan!

 • Excursies
 • Dieren
Bever

Speurtocht Almeerderhout - puzzeltocht

2

Speur met je kinderen naar de letters tussen de bomen van het Almeerderhout. Langzaam vormt zich een zin... Elk seizoen een andere speurtocht, en in de schoolvakanties extra voordelig een ijsje erbij!

 • Voor kinderen
Een jongetje wijst iets aan twee andere kinderen aan in het bos

Vergaderen in Buitencentrum Almeerderhout

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum Almeerderhout. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Buitencentrum Almeerderhout

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten