Contact

Lauwersmeer

Schotse Hooglanders, orchideeën en vooral: heel veel vogels. Het Lauwersmeer is onweerstaanbaar voor elke natuurliefhebber.

Activiteiten

Het Lauwersmeer biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Toon op kaart

Roofvogels van het Lauwersmeer

€ 7.50 € 3.50

Ga samen met de boswachter op zoek naar de roofvogels van het Lauwersmeer. Er zijn genoeg wintergasten te spotten. Misschien zie je zelfs de slechtvalk!

  • Dieren
  • Excursies
blauwe kiekendief - foto boswachter Albert Henckel

Lauwersmeer - van zout naar zoet

€ 6.00 € 2.00

Nationaal Park Lauwersmeer, een wandeling van zout naar zoet. De gids vertelt je over de planten en dieren die je in dit overgangsgebied tussen zoet en zout water tegen komt.

  • Excursies
uitkijktoren Marnewaard Lauwersmeer

Groene Voornemens Wandeling Lauwersmeer

€ 7.50 € 4.00

Start je jaar goed met een wandeling door het vogelrijke Lauwersmeer. Een stiltewandeling, met onderweg momenten om je ervaringen te delen. Na afloop brandt een vuur om je te warmen.

  • Excursies
besneeuwde vlakte met riet

Kabouterpad Lauwersmeer

€ 0 € 5.00

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad in Lauwersmeer en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

  • Voor kinderen
Kabouterpad Nunspeet

Woordvoerders van de Natuur - Lauwersmeer

Op zoek naar een actief en leerzaam schoolreisje in de natuur? Kom met je klas naar het Lauwersmeer voor het programma Woordvoerders van de Natuur. Leuk voor groep 7 en 8.

  • Voor scholen
  • Voor kinderen
Een boswachter leert een groep kinderen over padden in het bos

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten