Kop van Drenthe

Prehistorische urnenvelden, grafheuvels en 21e-eeuwse natuurontwikkeling. In de Kop van Drenthe liggen ze vlak bij elkaar.

Activiteiten

De Kop van Drenthe biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Dineren en fietsen in Veenhuizen

€ 42 € 42

Geniet van het beste van twee werelden: stap na een driegangendiner bij Bitter & Zoet in Veenhuizen met de boswachter op de fiets en ontdek de omliggende natuur, waaronder het Fochteloërveen.

  • Excursies
Veenpluis op het Lheebroekerzand in heidegebied Dwingelderveld

Kanovaren door De Onlanden

€ 42,50 € 42,50

Stap deze zomer in de kano en vaar mee door de waterrijke natuur van De Onlanden onder de rook van de stad Groningen. Met bushcraftvaardigheden!

  • Excursies
Een gezin vaart met een kano tussen het riet en de lelies in een sloot

Open Monumentendag Noordsche Veld

Kom op de zondag van het Open Monumentenweekend naar het Noordsche Veld en wandel mee langs de zichtbare sporen uit de IJzertijd, zoals de grafheuvels en celtic fields. Ook voor Europese begrippen is dit gebied uniek.

  • Evenementen
  • Monumenten
luchtfoto van natuurgebied Noordsche Veld

NatuurWijs: met je klas door de Kop van Drenthe

Doe mee met NatuurWijs Kop van Drenthe, een natuureducatief programma voor kinderen van de basisschool. Samen met je klas tot over je oren het groen in!

  • Voor scholen
Een jongetje wijst iets aan twee andere kinderen aan in het bos

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten