Kop van Drenthe

Prehistorische urnenvelden, grafheuvels en 21e-eeuwse natuurontwikkeling. In de Kop van Drenthe liggen ze vlak bij elkaar.

Activiteiten

De Kop van Drenthe biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Oktobermaand Kindermaand Noordsche Veld

Kom in de herfstvakantie met je kinderen naar het Noordsche Veld en doe mee met activiteiten als knutselen, speuren naar kleuren tijdens de herfstspeurtocht of hutten bouwen met de boswachter! Gratis entree voor de kinderen.

  • Voor kinderen
Spelende kinderen

Nacht van de Nacht Noordsche Veld

€ 3.50

Kom tijdens de Nacht van de Nacht naar de Kop van Drenthe en maak een wandeling in het donker. Op je route staat een nachtelijke picknick voor je klaar en bij helder weer ga je sterren kijken. T/m 12 jaar gratis entree.

  • Avond en nacht
  • Excursies
Sterrenlucht boven open veld met paar bomen

NatuurWijs: met je klas door de Kop van Drenthe

Doe mee met NatuurWijs Kop van Drenthe, een natuureducatief programma voor kinderen van de basisschool. Samen met je klas tot over je oren het groen in!

  • Voor scholen
Een jongetje wijst iets aan twee andere kinderen aan in het bos

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten