Hollands Duin

Beschutte bossen, rul duinzand, betonnen bunkers en bollenvelden. Het Hollands Duin is een gouden combinatie van bos en duin.

Activiteiten

Het Hollands Duin biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf een excursie plannen? Ontdek met jouw gezelschap bunkercomplex Rijksdorp (juni t/m september) of de vleermuisbunker (juni t/m augustus). Locatie: Wassenaar. Duur: maximaal 2 uur. Interesse in een van deze activiteiten? Vul het aanvraagformulier in, de boswachter neemt contact met je op om de mogelijkheden te overleggen.

Speuren naar nachtegalen bij Berkheide

€ 5.00 € 2.50

De nachtegaal is terug uit Afrika: lente! Dwaal met de boswachter door de duinen en luister naar de prachtige zang van deze vogel. Deze excursie valt onder het 5000-soortenjaar van de Zuid-Hollandse Duinen.

 • Excursies
Zingende nachtegaal in struik

Jonge dieren in de duinen van De Blink

€ 5.00 € 2.50

Kom met je kinderen naar Lentevreugd en speur mee naar nieuw leven! Een wandeling vol wetenswaardigheden en natuurlijk ook plezier met klimmen en klauteren door de duinen.

 • Voor kinderen
kinderen spelen in de duinen

Op zoek naar De Grote Vijf in Hollands Duin - ree

€ 37.50 € 30.00

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In Hollands Duin speur je naar reeën. Nieuwe data zijn nog niet bekend: kijk op www.staatsbosbeheer.nl/grotevijf voor meer deelnemende locaties.

 • Excursies
 • Dieren
ree staat op een heuvel in het licht van de zonsondergang

Speuren naar vlinders op Lentevreugd

€ 5.00 € 2.50

Ontdek deze zomer vlinders van Lentevreugd in Hollands Duin. Van kleurrijke dagvlinders tot de grote variatie aan nachtvlinders. Meld je aan!

 • Dieren
 • Excursies
Oranjetipje

Ontdek de vleermuisbunker van Wassenaar

€ 7.50 € 3.50

Durf jij ondergronds te gaan in vleermuisbunker Wassenaar? Ontdek de donkere kamers en koude gangen van de bunker en leer alles over de vleermuis!

 • Excursies
bezoekers lopen een bunker binnen

Bloeiende planten van Lentevreugd

€ 5.00 € 2.50

Vele planten en kruiden die op de zonnige duinhelling van Lentevreugd leven staan in bloei. De gids van Staatsbosbeheer neemt je een avondje mee op pad om ze te bekijken.

 • Excursies
grasland met orchideen

Struinen door de duinen van De Blink

€ 5.00 € 2.50

Struin mee met de boswachter van Staatsbosbeheer door de duinen van De Blink in het Hollands Duin. Je vergeet even dat de bebouwde kom in de buurt ligt!

 • Excursies
Hollands Duin

Nacht van de Vleermuis in Lentevreugd

€ 5.00 € 2.50

Kom naar de Nacht van de Vleermuis in het Hollands Duin en ga mee op zoek naar vleermuizen. Kijk hier voor meer informatie.

 • Dieren
 • Excursies
vleermuis vliegt door een blauwe lucht

Dagje uit: klootschieten in het Hollands Duin

Zoek je eens wat anders voor je familieweekend of bedrijfsuitje? Kom dan klootschieten in het Hollands Duin. Kijk hier voor meer informatie.

Hollands Duin

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten