Haarlemmermeer

De Haarlemmermeer is méér dan een open polder. In de Venneperhout is het lekker wandelen, vliegeren, picknicken en spelen.

Over de Haarlemmermeer

De Venneperhout ligt midden in wat ooit de Haarlemmermeer was. Het park biedt omwonenden ruimte voor paardrijden, vliegeren (op de vliegerweide), picknicken en nog veel meer. Ook is het er heerlijk ravotten met de hond.

Nieuwe natuur

De Venneperhout is een jong park met ontwikkelende natuur. Toch is er al veel natuur te ontdekken. In de lente kleuren de slootkanten geel van het klein hoefblad. Er groeien orchideeën, zoals de gevlekte orchis. En er is zelfs een bijenorchis aangetroffen. ’s Morgens vroeg tref je er patrijzen, die vanuit de akkers op zoek gaan naar beschutting en voedsel. Ook worden er regelmatig vossen gezien. De vogelaar onder ons ziet er roofvogels als torenvalk en boomvalk.

Horeca in de Venneperhout

Aan de rand van de Venneperhout, op de hoek van de IJweg-Getsewoutweg in Nieuw-Vennep, ligt de Venneper Lodge. Hier kunnen jong en oud, recreant en passant genieten van ambachtelijk bereide pannenkoeken, lunches, high tea en diverse vlees- en visgerechten. Voor meer informatie zie Venneperlodge.nl.

Boswachter Marieke Schatteleijn
Boswachter van dit gebied
Marieke Schatteleijn
kennemerland@staatsbosbeheer.nl
023-5240360

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten