Contact

Aanmelden van evenementen en activiteiten

Wil je een evenement of activiteit organiseren in een van de natuurgebieden van Staatsbosbeheer? Meld je activiteit dan ruim van tevoren aan bij de boswachter.

Zelf iets organiseren? Vraag toestemming aan

We beschermen de natuur, maar de terreinen die we beheren, zijn er ook om zoveel mogelijk mensen die natuur te laten beleven. Het is daarom mogelijk om een evenement of activiteit in onze terreinen te organiseren, maar dit kan niet overal. We letten altijd op de impact ervan voor het gebied en daarom moet je toestemming vragen, voor je iets organiseert.

Wil je een evenement of activiteit organiseren in een natuurgebied van Staatsbosbeheer? Vraag dan ruim van tevoren toestemming hiervoor aan. Een van onze boswachters neemt daarna contact met je op. Soms is het nodig om nadere afspraken te maken over het gebruik van het terrein en zijn er kosten aan verbonden. In de zomervakantie kan onze reactie langer op zich laten wachten.

Vergunning nodig?

Naast toestemming van Staatsbosbeheer kan ook goedkeuring of een vergunning nodig zijn van de gemeente (en provincie) op wiens grondgebied het evenement of de activiteit wordt georganiseerd. Je bent als organisator zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanvragen van een vergunning of het melden van het evenement bij de gemeente (en provincie) en het naleven van de voorwaarden en geldende regelgeving.

Beoordeling aanvraag evenement of activiteit

We beoordelen per evenement de impact op flora en fauna en het normale gebruik van een natuurgebied door andere recreanten. We kijken naar het karakter en de omvang van het evenement. Als er afspraken moeten worden gemaakt over het gebruik van een locatie voor het evenement, worden die vastgelegd in een gebruiksovereenkomst. Dit brengt kosten met zich mee. De boswachter kan je daarover informeren op basis van je melding.

 

Evenementenlocaties

Ben je op zoek naar een locatie voor een evenement? Onze evenementenlocaties variëren van Malieveld tot stadslandgoed, van buitenplaats tot industrieel erfgoed. Geschikt voor grootschalige openluchtconcerten, intieme theatervoorstellingen, zakelijke conferenties of publieksevenementen. Wij kennen de mooiste plekjes, ook voor jouw event!

Bekijk onze evenementenlocaties
Contact
hannie verburgt
Hannie Verburgt Productmanager Beleven