Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Buitendag Schoorlse Duinen

Kom met je kinderen naar Buitencentrum Schoorlse Duinen: daar beleef je elke derde zondag van de maand buitenpret op de Buitendag! Met elke maand nieuwe activiteiten, die passen bij het seizoen. Een heerlijke dag buiten voor het hele gezin. Speciaal voor deze Buitendagen is een strippenkaart ontwikkeld, die je hier kunt bestellen. Met de strippenkaart kun je 4 verschillende activiteiten doen tussen 11.00 en 14.00 uur, de dag loopt tot 15.00 uur.

17 jun Kleine beestjes Grote griezels
Ontdek de wereld van de insecten en hun rol in de natuur. Insecten in de bodem, in de bomen en boven de bloemen. Je hoort ze zoemen en ziet ze vliegen op deze Buitendag. Ieder uur kan je met een Schoorlse Duinengids op pad en ga je insecten vangen. Je knutselt je insectenhotel en sluit de dag af met het bakken van een broodje.

15 jul Beleven en overleven in de Schoorlse Duinen 
Water is een van de basis behoeften om te kunnen overleven, maar waar vind je dat in de duinen? Leer hoe je kunt overnachten in de duinen en maak je eigen pijl en boog op de Buitendag. De dag sluit je af met het bakken van je broodje met daarop zelfgemaakte kruidenboter.

19 aug Bijen
Zoek de koningin en doe een bijendans op de Buitendag in augustus. De bijen zijn actief met het verzamelen van nectar en maken daar weer honing van. Ontdek welke belangrijke rol bijen spelen bij de groei van bijvoorbeeld fruit en het maken van snoep. Maak van bijenwas je eigen kaars en versier je kaarsstandaard. Knutsel zelf een bijtje en bak aan het einde van de dag je broodje boven de vuurkorf.

16 sept Spinnentijd
In september zijn de spinnenwebben goed te zien door dauw op de dradenvan het web. Maak je eigen spinnenweb met een spin erin en duik in de wereld van de spinnen. Elk uur kan je met een Schoorlse Duinengids op spinnensafari. De dag sluit je af met het poffen van je eigen popcorn of tamme kastanjes. 

21 okt Kabouterbos vol paddenstoelen
De herfst is de paddenstoelentijd in het bos. Ook kabouters genieten van deze prachtige herfstvruchten. Vrolijk maken ze en dansje in het bos. Kom je eigen herfstkijkdoos maken en wandel langs de Schatkisten van de kabouters. Samen met Eki de eekhoorn beleeft Kabouter Zandkorrel een prachtig avontuur in de Schoorlse Duinen. Elk uur vertrekt de Schoorlse Duinengids voor een paddenstoelenontdektocht. Voor de kinderen van 8-12 jaar is er een paddenstoelenpaspoort.

18 nov Hulpboswachter gezocht
Kom jij de boswachter helpen? Een dag voor iedereen die boswachter wil(de) worden. Samen klussen op de heide en op de foto in de boswachtersauto. Spijker je kennis van de dennenbomen bij en knutsel met de dennenappels en andere vondsten een natuurmobiel. Elke uur gaat de Schoorlse Duinengids met de kinderen op pad om een boommeting te doen en het grondwaterpeil te meten. Luister naar een verhaal van de boswachter bij het kampvuur en bak een broodje.

16 dec Licht en duisternis
In de winter zijn de dagen het kortst en het donkerst. Daarom knutselen we samen een lichtje en een natuurknutsel om de gezelligheid in huis te halen. Van de dennenappels maken we een versiering voor in de kerstboom.  Ook al lijkt de winter stil, donker en doods toch is er buiten veel te zien. Dit is namelijk het groeiseizoen van de mossen. Zij geven het duin een prachtige groene laag. Op de mossentafel kun je zien welke mossen er in het duin groeien. Elk uur kan je met een Schoorlse Duinengids een korte wandeling maken langs 50 kleuren groen. De dag sluiten we af met het bakken van een broodje boven de vuurkorf.

Gebied:
Schoorlse Duinen
Datum:
zondag, 21 okt 2018
Van:
  • 11:00 uurtot:15:00 uur
Datum:
zondag, 18 nov 2018
Van:
  • 11:00 uurtot:15:00 uur
Datum:
zondag, 16 dec 2018
Van:
  • 11:00 uurtot:15:00 uur
Kind t/m 12 jaar:
€ 5.00
Leeftijd:
Vanaf 3 jaar
Contact:

Meld je aan bij Buitencentrum Schoorlse Duinen 072-5093352 of via schoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:
  • Prijs strippenkaart: € 5 (geldig voor 4 activiteiten tijdens de Buitendag)
  • Begeleiding van de kinderen heeft geen strippenkaart nodig
  • Geschikt voor mindervaliden
  • Honden zijn aangelijnd welkom
Buitencentrum Schoorlse Duinen
Oorsprongweg 1 (navigatieadres: Heereweg 62)
1871 HA Schoorl
Naar startpunt
Buitencentrum Schoorlse Duinen Buitencentrum Schoorlse Duinen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten